Kılıçdaroğlu: Aynı azim ve kararlılık ile yürümeye devam edeceğiz

CHP’nin startını verdiği “Adalet Yürüyüşü” 3’üncü gününde açıklama yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Aynı azim ve kararlılık ile yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına ardından partisi tarafından Ankara Güvenpark’tan başlatılan “Adalet Yürüyüşü” 3’üncü gününde devam ediyor. Dün Kazan’da kalabalık bir grupla konaklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yürüyüşe başlamadan önce basın toplantısı düzenledi. Adalet yürüyüşünün 3’üncü günü olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Üçüncü günde aynı azim ve kararlılık ile yürümeye devam edeceğiz. İktidar tarafından yapılan eleştirileri saygıyla karşılıyoruz. Eğer bizim yürüyüşümüz onları rahatsız ediyorsa bu da bizim amacımıza hizmet ediyor” dedi.

‘TUTUKLU YARGILAMAYI DOĞRU BULMUYORUM’

Dün gece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında çıkarılan tutuklama kararını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, tutuklu yargılamayı doğru bulmadığın söyledi. “Yargıda çifte standart olmamalı” diyen kılıçdaroğlu, “Zaman zaman eleştirdik. Zaman zaman yargının bu tür kararlarının doğru olmadığın ifade ettik. Ben kesin mahkumiyet kararı çıkmadığı sürece insanların tutuklanmalarını doğru bulmuyorum” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER