Rakka’nın doğu ve batısında şiddetli çatışma

Rakka’yı özgürleştirmek için QSD savaşçılarının başlattığı operasyonda 4 mahallede çatışmalar şiddetlendi. Rakka’nın doğusunda bulunan El-Beyatra mahallesi ve batısındaki El-Berid ile Hattin mahallelerinde dün öğlen saatlerinden bu yana yaşanan şiddetli çatışmalarda 38 çete öldürüldü. Aynı zamanda savaşçılar kentin batısından Qadisiye mahallesine girdi

Demokratik Suriye Güçlerinin (QSD) Rakka’yı Özgürleştirme Hamlesi 12’nci gününde devam ederken 4 mahallede çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Hawar Haber Ajansı’ nın (ANHA) geçtiği haber göre, savaşçılar, kentin doğusunda bulunan El-Beyatra mahallesini DAİŞ’ten temizlemek için bu sabah saatlerine kadar çatışmaya devam etti. Çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürüldü. Aynı mahallede yaşanan çatışmalarda bir Yekitiyan Parastina Jinên (YPJ) üyesi yaşamını yitirdi.

DAİŞ ağır darbe aldı

Kentin batı kolundan ise El-Berid mahallesinde dün öğle saatlerinden bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yaşanan çatışmalarda savaşçılar en az 38 DAİŞ’lin öldürüldüğünü belirtti. Burada ağır darbe alan çeteler, bomba yüklü 2 araç ve 2 motosikletle QSD savaşçılarının mevzilerine saldırı girişiminde bulundu. Motosiklet ve araçlar hedeflerine ulaşamadan savaşçılar tarafından imha edildi. Aynı mahallede QSD savaşçıları tarafından 2 bombalı araç imalathanesi tespit edildi ve gerekli tedbirlerin alınmasının ardından her iki imalathane de imha edildi.

Öte yandan dün gece El-Berid Mahallesi’nde yaşanan çatışmalarda 2 QSD savaşçısı yaşamını yitirdi.

Savaşçılar Qadisiye Mahallesi’ne girdi

Batı kolundaki Hattin Mahallesi’nde ilerleyişini sürdüren QSD savaşçıları, cepheyi genişleterek bu sabah saatlerinde Qadisiye Mahallesi’ne girdi. QSD savaşçılarının kentin batısında şiddetli çatışmaların yaşandığı El-Berid, Hattin ve Qedisiye mahallelerindeki ilerleyişi sürüyor.

RAKKA

EN SON EKLENENLER