Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Fırat: Ankara’ya doğru yüz binlerle yürümeliyiz

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT Tırları davasında 25 yıl hapis cezası almasından sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu Adalet yürüyüşüne Alevi kurum başkanlarından ve dedelerinden de destekler yükseliyor. Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat, “Bizlerin de yapılan bu adalet yürüyüşüne destek için Ankara’ya doğru yüz binler ile yürümemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT Tırları davasında 25 yıl hapis cezası alması sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a kadar başlatmış olduğu Adalet yürüyüşüne ilişkin Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat Pir Haber Ajansına konuştu.

“KURDU BİR KERE MEYDANA GETİRMEYECEKSİN”

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşü kararını doğru buluyor ve destekliyorum” diyen Fırat şunlara değindi:

“Bu kararı fezlekeler meclise gelince vermiş olsaydılar bu sürece gelinmeyecekti. Anayasaya aykırı olduğunu bile bile dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyerek sürecin buraya gelmesine yol açtılar. Toplumda bir söz vardır ‘Kurdu bir kere meydana getirmeyeceksin’ ancak kurdu bir kere meydana getirdiler. Ve bu kurt artık sabah, akşam sırayla evlerimize gelip çocuklarımızı, eşlerimizi, bizleri alacaktır. Ancak her şeye rağmen adalet yürüyüşü kararını doğru buluyorum ve toplumun tüm renklerinin desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.”

“NE EKERSEN ONU BİÇERSİN”

Adalet yürüyüşüne yüz binlerle katılarak destek vermek gerektiğini söyleyen Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat, “Ne ekersen onu biçersin. Bugün iktidar zalimlik ekiyorsa zalimliğini biçecektir. İnsanları ayrıştırıyorlar, ötekileştiriyorlar, işinden ve ekmeğinden ediyorlar. Bu yapılanlara ezilen tüm sınıfların karşı durması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. 

Pirha

EN SON EKLENENLER