‘Halklar kendilerini özgürce ifade edene kadar mücadele edeceğiz’

HDP Osmaniye İl Örgütü’nün düzenlediği iftar yemeğinde konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Tüm halklar kendilerini özgürce ifade edene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Osmaniye İl Örgütü, Mimar Sinan mahallesinde iftar etkinliği düzenledi. İftara HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile çok sayıda yurttaş katılırken, iftar etkinliği dualarla başladı. Ardından HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş kısa bir konuşma yaptı. Partilerine yönelik baskılara değinen Beştaş, Osmaniye İl Eşbaşkanı Yüksek Tecik’in tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, siyasi iktidarın kendilerini “terörize” ettiğini ve buna rağmen örgütlenerek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Manisa’da askerlerin zehirlenmesine değinen Beştaş, ne askerin ne gerillanın ne de halkın AKP’nin umurunda olmadığını belirtti. AKP’nin partilerine yönelik saldırının tek sebebinin kendilerinin tekçiliği kabul etmemesi olduğunu dile getiren Beştaş, tüm halkların dilleri, kimlikleri, kültürleri ve inançları için mücadele ettiklerini anlattı. Beştaş, “Bizler mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler tüm halkların kendilerini özgürce ifade edene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

EN SON EKLENENLER