Hasan Kılavuz’dan AKD açıklamasına tepki

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Merkezi, yazılı bir açıklama yaparak, ABF’de yer alan üyelerinin görevlerinden istifa etmelerine karar verdiklerini açıklamasının ardından tepkiler devam ediyor. PİRHA’ya konuşan AKD’ye bağlı Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, alınan kararın yanlış olduğunu, sorun var ise Aleviliğin sevgi sıcaklığında eritilmesi gerektiğini söyledi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklamayla ABF’de görev alan yönetim, denetleme, disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin görevlerinden istifa etmelerine karar verdiklerini bildirdi.

“ALINAN KARAR ZAMANSIZ VE YERSİZDİR”

AKD’nin ABF’den ayrılma kararını PİRHA’ya değerlendiren Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, AKD’nin ABF’nin kurullarından çekilmesini doğru bulmadığını belirterek şunları ifade etti:

“Alınan karar zamansız ve yersizdir. ABF içinde eksiklikler varsa, bir yenilenmeye gidilmesi gerekiyorsa, enine boyuna tartışılmalı ve Alevi inancına göre hareket edilmelidir. Bu karar başta AKD olmak üzere Alevi toplumu ve kurumlarını zor duruma sokar. Her kurulda ortak akıl öne çıkarılmalıdır. Ortak aklın olduğu yerde Alevilik kazanır, yoksa zarar verir.”

“TARTIŞMALARIN YAŞANMASINI KABUL ETMİYORUM” 

 

Yoğun bir eylem ve etkinlik sürecinden geçildiğine dikkat çeken Pir Kılavuz, “2 Temmuz Sivas Katliamı, ardından Çorum Katliamı, sonrasında Hacı Bektaş etkinlikleri var. Yeni eğitim-öğretim dönemi başlayacak. Bu konuda ciddi bir plan yapıp diplomasi yürütmemiz gerekirken, bu tartışmaların yaşanmasını kabul etmiyorum” dedi.

Son olarak Alevi hareketinin büyük bedeller ödeyerek kurumsallaştığını ifade eden Pir Kılavuz, Alevilerin sorunları sevgi sıcaklığında eritmesi gerektiğini söyledi.

Diren Keser/Pirha

EN SON EKLENENLER