İstanbul Hayır Meclisleri bir araya geldi

İstanbul Hayır Meclisleri Harbiye’de bulunan Kenter Tiyatrosu’nda bir araya geldi. 25 gündür açlık grevinde bulunan İsmail Erdoğan “adalet yürüyüşüne” Hayır Meclislerinin katılabileceğini ve “10 kişinin başını eğemediği İdris Baluken ile dayanışma gösterebiliriz. Kılıçdaroğlu’na Edirne’ye Kandıra’ya gitmesi için talepte bulunabiliriz” dedi.

İstanbul Hayır Meclisleri Harbiye’de yer alan Kenter Tiyatrosu’nda bir araya geldi. Salon’a “Hayır bitmedi mücadeleye devam” pankartı asılırken “Demokratik bir ülke için nasıl mücadele edeceğimizi birlikte konuşuyoruz” pankartları da sahnenin sağ ve sol tarafına konuldu. Etkinlik programı öncesi hazırlanan kısa bir sinevizyon gösterildi. Sinevizyonda ‘Hayır’ çalışmalarından görüntülerin yanı sıra; açlık grevindeyken tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ileHalkların Demokratik Partisi milletvekillerinin fotoğrafları ve görüntülerine yer verildi. Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın meclis grup toplantısında yapmış olduğu konuşmasındaki “Seni başkan yaptırmayacağız” sözleri salondan yoğun alkış aldı.

‘DİKDATÖRLÜĞE DUR DEME ZAMANI, EYLEME GEÇME ZAMANI’

Ardından Yüksel Caddesi’nde Gülmen ve Özakça’ya destek için direnen Veli Saçılık’ın görüntülü mesajı yayınlandı. Saçılık, 222 gündür direnişlerinin sürdüğünü ve nerede mücadele eden var ise yanlarında olacaklarını aktardı. Herkes için adalet talebinde bulunduklarını anlatan Saçılık, “Artık sokağa çıkıp diktatörlüğe dur deme zamanı, eyleme geçme zamanı” diyerek mutlaka kazanacaklarını söyledi.

‘ADALAT YÜRÜYÜŞÜNE DÂHİL OLABİLMELİYİZ’

Saçılık’ın ardından ise Gülmen ve Özakça’ya destek için 25 gündür açlık grevinde olan aşçı İsmail Erdoğan konuştu. Gülmen ve Özakça’nın KHK’lerin önüne barikat olduğunu belirten Erdoğan, bütün farklılıklara rağmen ortaklaşa mücadele etmenin imkânlarının olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Hiç kibre kapılmadan ne kadar güçlüyüz hallerine kapılmadan kendi benliğimiz olarak kendi fikirlerimiz ile ‘adalet yürüyüşüne’ dâhil olabilmeliyiz. 10 kişinin başını eğemediği İdris Baluken ile dayanışma gösterebiliriz. Kılıçdaroğlu’na Edirne’ye Kandıra’ya gitmesi için talepte bulunabiliriz” diyerek konuşmasına son verdi.

‘HAYIR SÖZÜNÜ YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYORUZ’

Ardından Sarıyer Hayır Meclisi üyesi Eren Özmen ve Kadıköy Hayır Meclisi üyesi Damla Şahin açılış metnini birlikte okudu. Özmen ve Şahin’in selamlama konuşmasının ardından şu ifadelere yer verildi: “16 Nisan günü yapılan referandumda seçmenlerin yarısı hepimizin geleceği için hayır dedi. YSK eliyle hayır oyları çalındı ve hileli sonuçlar kabul edilmedi. Bizler hayır için İstanbul’un dört bir yanında bir araya geldik. 16 Nisan akşamı sonuçlar açıldıktan sonra bizler sokaklara çıkanlarız. 21 Mayıs’ta AKP’nin kongre yaptığı gün sokaklarda meşru değilsiniz diyenler bizleriz. Haziran isyanından beridir korkuyla teslim almak isteyenlere karşı teslim olmuyoruz diyen, hep birlikte demokratik bir ülkede yaşamayı örgütleyen, toplumu filizlendirmeye çalışanlarız. Baskılara rağmen sokakları terk etmeyen bizleri sindirmek için OHAL’i ilan ettiler, gazeteleri, televizyonları kapatıp gazetecileri tutukladılar. Fiili olan hukuksuzluk yasallaştırılmaya çalışıldı. Bizler ‘hayır’ sözünü yükseltmeye devam ediyoruz.”

Etkinlik Hayır Meclisleri üyelerinin yaptığı konuşmalar ile devam ediyor.

EN SON EKLENENLER