TJA ‘Kürtaj Haktır’ kampanyasının imzacısı oldu

Tevgera Jinên Azad (TJA), Dünya Kadın Yürüyüşü’nün Avrupa kıtası tarafında başlatılan “Kürtaj Hakkı” kampanyasının imzacısı oldu. TJA yayınladığı açıklama ile; 28 Eylül’de Avrupa genelinde yapılacak eylemlere de katılım için çağrı yaptı.

TJA, imzacısı olduğu kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, Kürtaj Hakkı’nın 2014’te İspanyalı ve 2016’da Polonyalı kadınların örnek mücadelesinden esinlenerek başlatıldığını hatırlatarak, “Bütün Avrupalı kadınlarla dayanışma içinde; kadın haklarının, kadınların kendi bedenleri üzerindeki kontrol hakkının, bütün Avrupa ülkelerinde kadınların kürtaj ve sağlık hakkının Avrupa’da eşitlik için temel haklar olarak tanınmasını talep ediyoruz” dedi. Açıklamada, Güvenli ve Yasal Kürtaj için Uluslararası Gün olan 28 Eylül’de her ülkenin talep ve kadın haklarına ilişkin Avrupa çapında yapılacak eylemler için de çağrıda bulunuldu.

Avrupa “Kürtaj Hakkı” çağrısını imzalayan kurumlar arasında, Barış Anneleri Derneği, Mardin Kadın Platformu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu- Kuzey Kıbrıs, Eğitim Sen Amed ve Mêrdîn Şubeleri gibi birçok kadın örgütü ve sendika var.

AMED/ŞÛJIN

EN SON EKLENENLER