HDP: Zırhlı araçlar Kürt kentlerinde ölüm makinesi olarak çalışıyor

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyü ovasında polise ait zırhlı aracın, sivil bir otomobile çarpması sonucu 5 yurttaşın yaşamını yitirmesi olayına ilişkin HDP, panzerlerin ve zırhlı araçların Kürt kentlerinde ölüm makinesi olarak çalıştığını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyü ovasında polise ait zırhlı aracın, sivil bir otomobile çarpması sonucu 5 yurttaşın yaşamını yitirmesine dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, panzerlerin ve zırhlı araçların Kürt kentlerinde ölüm makinesi olarak çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, Silopi’de gece saatlerinde içkili oldukları iddia edilen polislerin sürdüğü “Akrep” tipi zırhlı aracın bir evin duvarına çarpması sonucu iki çocuğun yaşamını yitirmesi de hatırlatıldı ve “Yine geçtiğimiz günlerde Lice’de trafiğe kapalı alanda bir yaşlı anayı polis panzeri ezerek katletti” ifadeleri kullanıldı.

‘SUÇLULAR CEZALANDIRILMAMAKTA’

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Kolluk kuvvetlerinin işledikleri insanlık dışı bu suçlar ne yazık ki gerektiği gibi soruşturulmamakta, suçlular cezalandırılmamaktadır. Çünkü bu uygulamalar, bu fütursuz davranışlar, bu siyasi infazlar kimi amir mercilerin bilgisi dâhilinde ve teşvikleriyle gerçekleşmektedir.” Açıklamada, hukuki mücadelenin devam edileceği belirtilerek, insan hakları örgütlerinden, sivil toplum kuruluşlarından ve konunun uzmanı bağımsız kişilerden oluşan bir heyetin bu durumu incelemek ve bir rapor hazırlamak üzere bölgeye gitmesi önerildi.

EN SON EKLENENLER