Kürkçü: Yürüyüş Edirne’ye uzanmazsa amacına ulaşmaz

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Adalet Yürüyüşünün yolunun Kandıra’dan geçip Edirne’ye uzanmaması durumunda amacına ulaşamayacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile tutuklu diğer milletvekillerine yaklaşan bayram vesilesi ile dayanışma kartı gönderdi. Konak Cumhuriyet PTT Şubesi önüne sivil toplum örgütlerinin de destek verirken, kent milletvekili Ertuğrul Kürkçü, yaptığı konumda Adalet Yürüyüşü’nü değerlendirdi.

Kartlar gönderilmeden önce PTT önünde kısa bir açıklama yapan Kürkçü, “Cezaevinde tutuklu bulunan HDP’li vekiller esasen AKP’nin, Recep Tayip Erdoğan’ın diktatörlüğünün birer rehinesidir. Bugüne kadar 14 vekil ve 2 eş genel başkanımız cezaevine atıldı. Cezaevinde bulunan 15’inci vekil ise Enis Berberoğlu oldu. Berberoğlu’nun tutuklanması ile birlikte nihayet ana muhalefet partisinin de bu isyana katılmaya başladığını görüyoruz. Bundan da sadece memnuniyet duyuyoruz. Ancak daima altını çizmek istiyoruz. Eğer TBMM hakikaten bir meclis olsaydı, vekillerinin kendisi ile eşit olduğunu düşünseydi, geri kalanlar bugün ne dokunulmazlıklar kaldırılırdı ne de cezaevinde vekil olurdu. TBMM kendi haysiyet ve onuruna kendi vekalet hakkına sahip çıkamadığı için bugün vekillerimiz cezaevindedir. Son tutuklanacak vekilin Enis Berberoğlu olduğundan da o kadar emin olmayalım. Eğer o adalet yürüyüşü yolunu Kandıra’dan geçirtmez ve Edirne’ye kadar uzatmasa inanın ki ne amaçlarına ulaşmış ne de vekillerimizin özgürlüğüne bir katkıda bulunmuş olurlar. O yüzden ayrım gözetmeksizin herkes için adalet. Mücadelemiz er ya da geç demir parmaklıkları eritecek” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından postaneye giren partililer vezneden kartları gönderdi.

EN SON EKLENENLER