Gözaltındaki siyasetçiler adliyeye çıkarılıyor

 Diyarbakır’da 14 Haziran’da ev baskınlarında gözaltına alınan TJA, DTK, DBP, HDP, HDP üye ve yöneticisi 29 kişiden 10’u Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016 yılında yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 14 Haziran’da birçok ilde Tevgêra Jinên Azad (TJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üye ve yöneticilerine yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden, 10’u Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde susma hakkını kullanan Kürt siyasetçi ve kadın hakları aktivistleri, sağlık kontrolü ardından soruşturmayı yürüten savcılıkta ifade verecek.

Adliyeye sevk edilenler arasında Sara Aktaş, Salih Keleş, Sibel İldan, Helbest İlkhan, Şahcan Tüner ve Paşa Şeker yer alırken, diğer 4 kişinin ismi konusuna bilgi edinilemedi.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hatice Uçar ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi emniyetteki ifade işlemlerinin ardından dün serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan 19 kişinin de bugün adliyeye çıkarılması bekleniliyor.

EN SON EKLENENLER