Hasta tutuklu: Hastaneye götürülmeyi beklerken sürgün edildim

 Cezaevinde tutulan hasta tutukluların sağlık durumları tedavi edilmedikleri için kötüleşiyor. Hasta tutuklu Mahsum Arslan, hastaneye götürülmeyi beklerken iki kez sevk edildiğini aktardı.

Cezaevinde bulunan hasta tutukluların sağlık durumları her geçen gün kötüye gidiyor. Hasta tutuklular Hakkı Turgay ve Mahsum Arslan, yaşadıkları hak ihlallerini ve sağlık durumlarını gönderdikleri mektuplarla aktardı.

Ordu E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Hakkı Turgay, 5 ay önce Batman’da yaralı olarak gözaltına alındığını ve geçirdiği ameliyat sonrası fizik tedavi göremediği için ayağının sakat kalmayla yüz yüze olduğunu belirtti.

Turgay, “Gözaltına alındıktan sonra dizkapağımdan iki ağır ameliyat geçirdim ve Batman Cezaevi’ne gönderildim. Burada iki ay kaldıktan sonra Elazığ Cezaevi’ne sürgün edildim. Zindan koşullarında fizik tedavi görmem söylendi. Bir ay Elazığ Cezaevi’nde kaldıktan sonra 7 arkadaşımla birlikte 25 Mayıs tarihinde Ordu Cezaevi’ne sürgün edildik. Cezaevinde adeta düşmanca bir tavır sergileniyor. Bu anlamıyla koşullar dayanılacak düzeyde değildir. 5 ay içerisinde 3 cezaevine getirilip her hangi bir özgünlük (fiziksel) tanınmamaktadır. Tam anlamıyla cezaevi idaresinin keyfi uygulamalarına ve inisiyatifine bırakılmış durumdayız” diye aktardı.

‘HASTENEYİ GİTMEYİ BEKLERKEN İKİ KEZ SEVK EDİLDİ’

İskenderun M Tipi Cezaevi’nde tutulan hasta tutuklu Mahsum Arslan ise sol omzundan sakat olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini belirtti. Hastaneye götürülmek yerine sevk edildiğini belirten Arslan, şunları aktardı: “Tutuklu bulunduğum Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde tedavim yapılamadığı bahanesiyle Elazığ E Tipi Cezaevi’ne sürgün edildim ve tedavim başlayamadı. Çünkü oradaki doktorlar daha önce de ameliyatı yapamayacaklarını söyleyip sevkimi Dicle Üniversitesi’ne yapmışlardı ve buna rağmen Elazığ’a sürgün edildim. En son 31 Mayıs’ta Elazığ’da girdiğim heyette beni Dicle Üniversitesi’ne sevk etti. Ancak ben bu sevki beklerken 1 Haziran’da beni ve odamda bulunan, raporlu hasta tutuklu Mecit Yalçın arkadaşımı İskenderun Cezaevi’ne sürgün ettiler. Tedavim başlamadan bitti. Kemikte oluşan ödem yayılıyor ve sakat kalıyorum. Ama Adalet Bakanlığı hala keyfi sürgünler peşinde koşuyor.”

EN SON EKLENENLER