Polis öğlen yapmadığını akşam yaptı: Yüksel’de sert müdahale

Öğlen saatlerinde Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’nın önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemcilere biber gazı kullanmayan polis, günün ikinci eyleminde çok sert müdahale etti. Müdahale sırasında Veli Saçılık darp edildi.

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemleri 105’inci günde cezaevinde devam ederken, Yüksel Caddesi’nde işinden atılan kamu çalışanlarının eylemi 225’inci gününe girdi. Veli Saçılık ve beraberindeki grup, polis kalkanlarının önüne gelerek abluka altında bulunan İnsan Hakları Anıtı’nın önünde basın açıklaması yapmak istedi. 225’nci günün öğlen saatlerinde eylemcilere biber gazı kullanmayan polis, günün ikinci eyleminde çok sert müdahale etti. Plastik mermi ve yoğun gaz kullanan polise çevredeki yurttaşlar tepki gösterdi. Polisin kitleyi uyararak yüksek bir ses tonu ile “dağılın” demesi üzerine çevrede bulunan yurttaşlar ile birlikte eylemciler “Polis simit sat onurlu” yaşa diye karşılık verdi.

VELİ SAÇILIK KOPARILAN KOLU ÜZERİNE DÜŞÜRÜLDÜ

Kamuoyunda ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ olarak bilinen operasyonda bulunduğu Burdur Cezaevi’nde, kolu koparılan ve Yüksel Cadde’sinde verdiği mücadele ile “Yükselin Direnşçisi” olarak bilinen Veli Saçılık, polisin sert müdahalesi sonucu kopan kolu üzerine düşürüldü. Saçlılık’ı düşüren polisler daha sonra yerde darp etmeye başladı. Üzerinde düştüğü kolunun acısı ile yerde kıvranan Veli Saçılık, vatandaşlar tarafından etrafta bulunan bir esnafa götürülerek, koluna buz konuldu. Veli Saçlılık’ın düşüşünü görüntülemek isteyen gazeteciler de polis tarafından alandan uzaklaştırıldı. Daha sonra eylemcilerin arasına gelen Veli Saçılık, “Öğlen saatlerinde kullanılmayan biber gazının intikamını aldılar” dedi.

Eylem devam ettiği sırada, sokaktaki kafelerin birinden polise yabancı bir cisim atıldı. Daha sonra kafeye gelen polis, kafe sahibine “Burada bir daha böyle bir şey olursa yakarım dükkanı” şeklinde tehditlerde bulundu.

‘BEN DEVLETİN POLİSİYİM’

“Polis simit sat onurlu yaşa” şeklinde slogan atan eylemciler ile polis arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Kitleye cevap veren polis “Ben devletin polisiyim. Onurlu bir iş yaptığımı düşünüyorum” dedi. Polisin verdiği cevaba gülerek karşılık veren yurttaşlara tekrardan plastik mermi müdahalesi gerçekleştirildi.

EN SON EKLENENLER