2 aydır operasyonların sürdüğü Kato’da yeni karakol hazırlıkları

1990’lı yıllarda “Faili meçhul” cinayetlere karışan ve “Hançer”, “Yıldırım” ile “Bayrak” adı altında örgütlenen özel eğitimli korucuların öncülüğünde 2 ayı aşkın süredir operasyonların sürdürüldüğü Kato Dağı bölgesinde, yeni karakollar için hazırlık yapılıyor.

Şırnak ve ilçelerinde bulunan yüzlerce bölgenin valilik tarafından “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilerek giriş ve çıkışlara yasaklanması ardında başlatılan askeri operasyonlar devam ediyor. 18 Nisan’da başlatılan eş zamanlı askeri operasyonların yoğunlaştığı alanların başında Beytüşşebap ilçesindeki Kato Jîrka, Uludere’nin sınır hattındaki kırsal alanlarla geniş bir araziyi kapsayan Besta bölgesi geliyor. Bugüne kadar çok sayıda asker ve korucunun yaşamını yitirdiği operasyonlarda, binlerce askerin yanı sıra yüzlerce korucu yer alıyor.

90’lı yıllarda birçok işkence, gasp ve çeşitli suçlara karışan “Hançer”, “Yıldırım” ve “Bayrak” adı altında örgütlenen özel eğitimli korucular ise operasyonların öncü gücü durumunda.

KATO’DAKİ OPERASYON 2 AYI GEÇTİ

Aralarında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu 13 rütbeli askerin 31 Mayıs’ta Şenoba beldesinde düşen helikopterde yaşamını yitirmesinden sonra gündemden düşürülen Kato Dağı bölgesindeki operasyon adım adım genişletiliyor. Sık sık kargo uçaklar ile asker ve mühimmat sevkiyatının yapıldığı Kato bölgesinden sürekli bombardıman sesi geliyor.

YENİ KARAKOLLAR İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Giriş ve çıkışların tamamen yasaklı olduğu bölgede bulunan yerel kaynaklar ise, birçok mağaranın iş makineleri ve patlayıcılarla tahrip edildiğini söyledi. Bazı mağaralara yerleştirilen patlayıcılarında özellikle patlatılmadığını kaydeden haber kaynakları, birkaç noktada kurulacak askeri üs bölgeleri için makinelerin sürekli çalıştırıldığını ifade etti. Aynı kaynaklar, yeni karakollar için ise bölgeye kamyonlarla inşaat malzemesinin taşındığını ifade etti.

EN SON EKLENENLER