Katar’a liste: Türkiye’nin askeri üssü kapatılsın

Körfez’deki krizin çözümü için Katar’ın önüne yaptırım listesi konuldu. Suudi Arabistan’ın başını çektiği bazı Arap ülkeleri, Katar’a Türkiye’nin askeri üssünün kapatılması dahil 13 maddelik bir liste yolladı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Kuveyt, Körfez’deki krizin çözümü için Katara liste yolladı. “Terörizmi desteklemek” ile suçlanan Katar’a, Türkiye’nin askeri üssünün kapatılması talebinin de yer aldığı 13 maddelik bir liste gönderildi.

Türkiye’nin El Rayyan Askeri Üssü’ne vurgu yapılan maddede şu ifadelere yer verildi: “Yakın zamanda kurulan Türkiye’nin askeri üssünü kapatın. Katar toprakları içinde Türkiye’yle askeri iş birliğine son verin.”

İRAN İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN KESİLMESİ DE VAR

Listede ayrıca, Katar merkezli ve uluslararası yayın yapan Al Jazeera televizyonunun kapatılması, Yemen’de hükümete karşı savaşan Şii Husilere mali desteğin kesilmesi, İran ile diplomatik ilişkilerin dondurulması, terör örgütü olarak kabul edilen grup ve hareketlere maddi desteğe son verilmesi gibi maddeler de yer alıyor. Bu örgütler, Müslüman Kardeşler, DAİŞ, El Kaide, Nusra ve Hizbullah olarak sıralanıyor.

10 GÜN SÜRE VERİLDİ

Listedeki taleplere uyulması için Katar’a 10 gün süre verildi. Öte yandan listenin Doha’ya, Kuveyt aracılığıyla ulaştırıldığı kaydedildi.

EN SON EKLENENLER