Ferhat Tunç: Adalet Yürüyüşü hayati önemde

İzmir Dersim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, İzmir Fuar Açık Hava Tiyatrosu’nda Munzur Özgür Aksın konseri düzenlendi. Konserde sanatçılar Ferhat Tunç ve Hasan Ali sahneye çıktı. Burada bir konuşma yapan Ferhat Tunç,  ’Dersim Dört Dağ İçinde’’ türküsüyle cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’a selam gönderirken, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da Adalet Yürüyüşü nedeniyle alkışladı.

Oldukça kalabalık olan konserde ilk olarak sanatçı Hasan Ali sahneye çıktı. Türkçe ve Kırmançki ezgileriyle konser alanını coşturduktan sonra bu kez sanatçı Ferhat Tunç sahnede türküleri seslendirdi.

Ferhat Tunç, ‘’Dersim Dört Dağ İçinde’’ türküsüyle Edirne F tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a selam gönderirken,  CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da Adalet Yürüyüşü nedeniyle alkışladı.

“ZOR BİR BAYRAM GEÇİRİYORUZ”

Tunç şunları söyledi:

“Zor bir Bayram geçiriyoruz yine. Ölümlerden, yıkımlardan, sürgünlerden bahsetmek acı veriyor sadece. Yanı başımızda ocaklar sönüyor, yaşamlar kayboluyor yeniden. Yeniden dağlarımız bombalanıyor, ormanlarımız yanıyor, bir tarih, bir kültür yok ediliyor.”

 

Ard arda seslendirdiği ezgilerin yanı sıra gündeme ilişkin mesajlar da veren Tunç, dört yıl önce aynı sahnede HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile ‘’Dersim Dört Dağ İçinde’’ ezgisini birlikte söylediklerini hatırlattı.

Tunç, aynı türküyü bu kez izleyicilerle seslendirip, ‘’Bu türkü Demirtaş’a buradan bayram mesajı olsun’’ dedi.

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu öncülünde başlayan Adalet yürüyüşünün hayati bir önemi olduğunu belirten Tunç ‘’mevcut iktidar kötü şeylerin yanında iyi gelişmelerin de vesilesi oldu. Hemşehrim sayın Kılıçdaroğlu’nun yürümesi bu iyi şeylerden biri. Adaletsizliklerin ablukasında Kılıdaroğlu’nun öncülük ettiği bu yürüyüş, topyekun ülkeyi özgürleştirme yürüyüşüne dönüşmelidir.  Bu yürüyüşü mevcut gidişatın bir felaket olduğunu gören herkes desteklemelidir. Sayın Kılıçdaroğlu’nu bu duruşu nedeniyle kutluyorum ve buradan kendisi alkışlıyorum’’ dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç, Munzur festivalinin kayyum tarafından yapılmasına da tepki gösterdi.  Tunç, Dersimin Kültürüne ve doğasına düşman bir zihniyet “Kültür ve doğa festivali” ile ancak kendi kendisi kandırır ama Derdim halkını asla” diyerek festivalin gasp edilmesine Dersimlilerin tepki göstermesini ve yapılacak etkinlikleri izlememesini gerektiğini söyledi.

“SORUŞTURMA VE DAVALARLA TESLİM ALMAK İSTİYORLAR”

Kendisine karşı açılan yargı süreçlerine de değinen Tunç, ‘’Soruşturma ve davalarla teslim almak istiyorlar. Her alanda olduğu gibi sanatta onursuz olmayı, kimliksiz olmayı dayatıyorlar. Bu yüzden soruşturma ve davalar açıyorlar. Teslim olmayacağım, buna inanın kardeşlerim. Sarayın önünde yatmaktansa bu ülkenin hapishanelerinde yatmayı büyük bir onur sayarım’’ dedi.

Pirha

 

EN SON EKLENENLER