Efrîn’e üç koldan saldırı planı

Türkiye’nin, ÖSO grupları önüne Efrîn’e yönelik üç koldan saldırı planı koyduğu öğrenildi. Bu plan kapsamında dün gece Efrîn’in bazı köylerine top atışları yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli “Fırat Kalkanı” grupları, dün gece Rojava’nın Efrîn Kantonu’nun kuzeydoğusuna düşen Şeraa ilçesine bağlı Eyn Deqnê, Qestel Cindo, Merenet ve Veleh Qadî köylerine obüs topları ve havanlarla saldırı düzenledi.

YPG’nin anında karşılık verdiği saldırı üzerine Kilis’ten TSK’ye bağlı birlikler tarafından köyler top atışına tutuldu. TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) saldırılarında köylerdeki sivillerden yaralı olduğu, maddi hasar oluştuğu öğrenildi.

Diğer yandan Efrîn’in kuzeyinde askeri üssü olan Rusya’nın askerinin ise, dün geceki saldırılarda üs bölgelerine çekilip seyirci kaldıkları öğrenildi.

YPG daha önce yaptığı açıklamada, hiçbir saldırıya sesiz kalmayacaklarını, geçmiş dönemin bittiğini ve her türlü saldırıyı boşa çıkaracak güçte olduklarını açıklamıştı.

ÜÇ KOLDAN SALDIRI PLANI

Öte yandan TSK’nin ÖSO gruplarının önüne 3 koldan saldırı planı haritası koyduğu ve bu konuda askeri hazırlıkların sürdüğü belirtildi. Haritaya göre birinci kol Kilis’in hemen dibindeki Ezaz’dan, ikinci kol Şehba bölgesindeki Mare kasabasından, üçüncü kol ise İdlip’in kuzeyinden harekete geçecek.

EN SON EKLENENLER