Medet Dilek: Cogi Baba’da sadece inanç değil sanat da yasaklanıyor

Cogi Baba Festivali’nin güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesine tepki gösteren belgeselci Medet Dilek sosyal yaşam alanlarından uzak bir yerde yapılan Cogi Baba Festivali’nin yasaklanmasının enteresan olduğunu ve bunun devletin acizliğini gösterdiğini vurguladı.

Cogi Baba Festivali’nin OHAL döneminde güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesine tepkiler sürüyor. Tepkilerini PİRHA aracılığıyla dile getiren belgeselci Medet Dilek bunun çok şaşırtıcı bir şey olmadığını ve özellikle 5 senedir her güzel olan şeyin sansürlenip, engellendiğini, baskıya uğradığını kaydetti.

“DEVLETİN NE KADAR ACİZ KALDIĞINI GÖSTERİYOR”

Baskının bu dönem çok yoğun yaşandığını belirten Dilek, baskının candan çok beyne yönelik olduğunu ifade etti. Cogi Baba Festivali’nin kendi doğallığında gerçekleştirilen bir festival olduğunu söyleyen dilek “Cogi köyünü birçok kişi bilmez. Neredeyse sosyal yaşamdan kopuk dağın eteklerinde çukur bir alanda bir yer. Sosyal yaşam alanlarından uzak bir yerdir. Böyle bir festivalin yasaklanması enteresan kaçıyor. Devletin yani erkinde ne kadar aciz kaldığını gösteriyor bu” dedi.

“EN KÜÇÜK ETKİNLİK BİLE YASAKLANACAK”

Cogi Baba Festivali’nin inanç yönünün yanı sıra sanatsal bir yönü olduğunu vurgulayan Dilek festivalin yasaklanmasıyla birlikte sadece inancın değil sanatın da yasaklandığına dikkat çekti. Yasaklamaların halk tarafından normal karşılanmasının ileriki süreçlerde de buna benzer yasaklamaların yaşanacağını gösterdiğini belirten Dilek “En kuytu köşedeki etkinlik bile yasaklamayla, baskıyla yüz yüze” şeklinde konuştu.

Cebrail ARSLAN/Pirha

EN SON EKLENENLER