HDP: Orhan Doğan’ın eksikliğini yaşıyoruz

HDP Merkez Yürütme Kurulu, ölümünün 10’uncu yılında olan DEP Milletvekili Orhan Doğan için yayımladığı yazıda Orhan Doğan’ın sarf ettiği “Dostlar! Size barış ortamını sağlayamadığım için özür dilerim” ifadelerine yer verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Ağrı’da 2007 yılında bir festivalde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, kapatılan Demokrasi Partisi (DEP) eski Milletvekili Orhan Doğan’nın ölümünün 10’uncu yılına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “Aradan geçen 10 yıl boyunca barış ve adalet mücadelemizde O’nun eksikliğini yaşamaya devam ediyoruz” denildi.

‘BIRAKTIĞI MİRAS ÖNEMİNİ KORUYOR’

Orhan Doğan’ın yaşamını insan hakları, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine adayan biri olduğu ifadelerinin yer aldığı açıklamada, “Sevgili Doğan, aramızdan ayrılmadan önce ‘Değerli dostlar! Size barış ortamını sağlayamadığım için özür dilerim” demişti. Orhan Doğan ve bu mücadelede hayatlarını kaybeden bütün demokrasi ve özgürlük kahramanlarının bize bıraktıkları bir miras olarak önemini koruyor” vurgusu yapıldı.

‘ORHAN DOĞANI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ’

Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Yaşamı boyunca maruz kaldığı onca baskı ve zulme rağmen boyun eğmeyen, gerek cezaevinde gerekse dışarıdaki siyasi yaşamında en anlamlı direnişi ve mücadeleyi ortaya koyan, barışı dilinden asla düşürmeyen, halklarımızın gönlünde mümtaz bir karakter olarak yer edinen değerli Orhan Doğan’ı unutmadık, unutmayacağız.”

EN SON EKLENENLER