İngiltere’de Aleviler bugün Türkiye’de Adalet için yürüyecek

Britanya Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesi, Türkiye’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet” yürüyüşüne destek vermek için Londra’da bugün yürüyüş gerçekleştirecek.

CHP İngiltere Birliği’nin Kuzey Londra’daki ofisinde bir araya gelen komite üyeleri, dün bir basın açıklaması yaptı. Adaletin herkese lazım olduğunu vurgulayan komite tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

“Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve artık gün geçtikçe artan insan hakları ihlali durumu, 2002’den bu yana iktidarda olan hükümet partisiyle daha da çıkmaza doğru sürüklenmektedir. Kendinden olmayan her düşünceye karşı olan bu zihniyet, örgütsüzlük, birlikte hareket edememe ve siyasi yanlışlar nedeniyle her geçen gün bir diktatör yumruğu gibi üstümüze inmektedir. Sadece insan olmanın getirdiği ve herkes için geçerli olan hak hukuk adalet eşitlik özgürlük gibi kavramlar hiç edilmiş, tanınmamış hatta halkımıza bir lütuf olarak sunulmuştur. Gazeteler kapatılmış ülkemizin en güvenilir kurumları sahte kumpaslarla zayıflatılmış, ifade özgürlüğü artık bir suç sayılarak sadece işini yapmaktan başka bir suçu olmayan gazeteciler hapishaneye atılmış, milletin özgür iradesiyle seçilen milletvekilleri sindirme politikalarıyla tutuklanmış cezaevine konulmuştur. Bu süreç gitgide daha sert yaptırımlar getirmiş, insanların inanç özgürlükleri elinden alınmış, tanınmamıştır. Ekonomik olarak ayrıca ülke büyük bir borç batağına sürüklenmiş en köklü kurumlar yabancılaşmıştır. Ülkede hiç kimsenin ne can ne de mal güvenliği kalmamış, yürütülen yanlış dış politikalar eli kanlı örgütlerin acımasızca masum insanlarımız katletmeleriyle sonuçlanmıştır. Durum böyle giderken artık buna dur demenin zamanı gelmiş, yurt içine CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncelikle bir birey olarak başlattığı bu haklı yürüyüş toplumumuzun her kesimi tarafından destek görmüş, bu adalet yürüyüşü yurt dışında da büyük kitlelere halinde desteklenmiştir.”

Britanya’da yaşayan Alevi toplumunun ülkenin gidişatından endişeli olduğunun belirtildiği açıklamada, “Her ne kadar Birleşik Krallık’ta yaşıyor olsak da ülkemizin içinde bulunduğu siyasi durum bizi çok yakından ilgilendirmektedir. Ülkemizin bir ferdi olarak örgütlü mücadelenin farkındayız ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı bu haklı adalet yürüyüşünü Britanya Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesi olarak destekliyoruz” denildi.

YÜRÜYÜŞ BUGÜN

Britanya Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesinin planladığı “Adalet” yürüyüşü bugün gerçekleşecek. Kuzey Londra’da Manor House Underground Station’dan saat 18.30’da başlayacak yürüyüş, Wood Green Underground Station’da son bulacak.

Pirha

EN SON EKLENENLER