Ovacık’ın Belediye Başkanı Maçoğlu: 2 Temmuz hepimiz için bir kara lekedir

24 yıl önce Sivas Madımak otelinde yakılarak katledilen 35 insanın acısı hala yürekleri yakarken birçok çevreden “yeni katliamların olmaması için Madımak unutulmamalı” düşüncesiyle tepkiler gelmeye devam ediyor. Katliama ilişkin  PİRHA’ya değerlendirmede bulunan Dersim- Ovacık Komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Madımak’ta yakılan canların şahsında,  bu ülkenin gülen yüzleri ve iyilikten başka bir şey düşünmeyenleri yakıldı” dedi. 

Haberin Videosu

2 Temmuz 1993‘te Madımak Otelinde katledilen 33 aydın ve sanatçı için anma hazırlıkları yapılmaya başlandı. Özellikle Alevilerin yaşadığı bölgelerde ise anmayla birlikte Madımak’taki yangının asıl nedeni tartışılıyor.

“BU ÜLKENİN İYİ İNSANLARI YAKILDI”

Katliama ilişkin  PİRHA’ya değerlendirmede bulunan Dersim- Ovacık Komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu “Madımak’ta yakılan canların şahsında,  bu ülkenin gülen yüzleri ve iyilikten başka bir şey düşünmeyenleri yakıldı” dedi.

“KATLİAMI YORUMLAMAK VE YARGILAMAK GEREKİYOR”

Bu katliam, bu ülke ve herkes için bir kara leke olduğunun altını çizen Maçoğlu, “2 Temmuz’da alanlara çıkıp onları anmak elbette anlamlıdır, ancak yeterli değildir, 365 gün bu katliamın nedenini ve sonrası gelişmeleri yorumlayamaz ve yargılayamazsak bu yabancılaşmadır ve bu sistemin istediği bir yaklaşımdır” ifadesini kullandı.

“RAHAT DEĞİLİZ, OLMAMALIYIZ”

Yakanları lanetlemenin yeterli olmadığını belirten Maçoğlu, “Akşam eve gittiğimizde ve kendi kendimizle başbaşa kaldığımızda, yaptıklarımız yeterlidir duygusunu tam olarak karşılamıyoruz ve rahat edemiyoruz” dedi.

“2 TEMMUZ HER GÜN İÇİMİZDE KANAMAYA DEVAM EDİYOR”

“Çok değerli canlarımız, yoldaşlarımız, orada diri diri yakıldı ve yakanlar hak ettikleri cezayı da almadılar. İçimizdeki o derin boşluk bundandır ve sistem bununla hesaplaşmadığı için, hiç birimiz güvende olamıyoruz” diyen Maçoğlu, güçlü bir çığlık, güçlü bir birliktelik ve güçlü bir karşı koyuş sağlanamazsa, o yara, Alevilerde, devrimcilerde, yurtseverlerde ve demokratlarda her gün kanamaya devam edecek” dedi.

Ahmet BAKIR/ Pirha

 

EN SON EKLENENLER