Rakka kadınların başarısı olacak

Rakka operasyonu sözcüsü Cihan Şêx Ehmed, DAİŞ’e karşı verdikleri mücadelede yüzlerce kadını esaretten kurtardıklarını söylüyor ve ekliyor: ‘Bu görevimiz daha bitmedi. Rakka en büyük başarı olacak. Bu başarı da kadınlara ait

Rakka’da Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) DAİŞ’e karşı yürüttüğü “Büyük Savaş” ile birlikte birçok köy, kasaba ve mahalle DAİŞ işgalinden kurtarılıyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı kentte Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Resmi Sözcüsü Cihan Şêx Ehmed, son aşama olarak adlandırdığı ‘Büyük Savaş’ hamlesi ile birlikte esir alınan bütün kadınları kurtaracaklarını söylüyor.

Çevre kentlerden de QSD’ye çağrı

Rakka’nın özgürleştirilmesinin tarihi bir gelişme olduğuna işaret eden Cihan Şex Ehmed, Rakka’nın tümünü kontrolü bir şekilde özgürleştireceklerini, son operasyon ile birlikte QSD’nin bölge genelinde büyük bir kabul gördüğünü söylüyor. Bölge halkının, geleceğini QSD’de gördüğünü dile getiren Cihan Şêx Ehmed, sadece Rakka halkının değil, Dêra Zor ve Halep’in çevrelerine kadar birçok yerleşim yerinde yaşayanların DAİŞ’ten kurtarılmak üzere kendilerine çağrı yaptığını belirtiyor.

Şengalli kadınlar için…

Operasyonun ilk aşamasında ‘tüm dünya kadınlarının intikamını alacaklarına söz verdiklerini’ ifade eden Sözcü Cihan Şêx Ehmed, “Özellikle Şengal’den getirip Rakka’da sattıkları kadınların intikamı için savaşıyoruz. Onların bu yaşamını unutmadık. Bu güne kadar yüzlerce kadını esaretten kurtardık. Bu görevimiz daha bitmedi. Esarette bulunan bütün kadınları o çetelerden alana kadar savaşacağız. Rakka’nın özgürleştirilmesi en büyük başarı olacaktır. Bu başarı da kadınlara aittir” diyor.

Nazım Daştan /Rakka-dihaber

EN SON EKLENENLER