Schulz: Erdoğan’ın etkinliklerine izin verilmemeli

SPD Lideri Martin Schulz, G-20 zirvesi için Almanya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın etkinlik yapmasına izin verilmemesini istedi.

7-8 Temmuz tarihleri arasında Hamburg’da gerçekleşecek G-20 zirvesi için Almanya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın etkinlik yapması için AKP’liler büyük salon ve stadyum arıyor.

Şimdiye kadar başta Dortmund, Oberhausen, Köln ve Gelsenkirche kentlerindeki salonlar olmak üzere Almanya’nın birçok kentteki büyük gösteri merkezlerinin yöneticileri AKP’lilerin taleplerini geri çevirdi.

Almanya’da günlük yayınlanan Bild gazetesinin bugünkü sayısına konuşan Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) Genel Başkanı Martin Schulz, Erdoğan’ın G-20 zirvesi dışında kitlesel şekilde yandaşlarına hitap etmesinin önünü geçilmesini istedi.

Önümüzdeki Eylül ayında yapılacak Federal Meclis seçimlerinde Hıristiyan demokrat politikacı Başbakan Angela Merkel’in karşısındaki en güçlü aday olan Schulz, Erdoğan’ın etkinliklerinin resmi şekilde yasaklanmasını istedi.

‘ERDOĞAN’I DİNLEMEK İSTEMİYORUZ’

Schulz, şu çağrıyı yaptı: “Ülkelerinde değerlerimizi ayaklar altına alan yabancı siyasetçilere Almanya’da sahne almalarına izin verilmemeli. Türkiye’de muhalefeti ve gazetecileri cezaevine tıkayan Erdoğan’ın Almanya’da büyük etkinlikler düzenlenmesini istemiyorum.

Mesele salonlardaki yangın koruma sistemi veya park sayısı değil. Mesele Erdoğan’ın Türkiye’deyken yürüttüğü siyaset kavgalarını Almanya’ya taşımasını istemesidir. Burada temel soru şu; Sayın Erdoğan’ın bu kavgalarını dinlemek istiyor muyuz, istemiyor muyuz?”

ERDOĞAN’A SALON BULUNAMIYOR

Başta Köln’deki Arena salonun yöneticileri olmak üzere birçok gösteri merkezi “Erdoğan’a ayıracak yerimiz yok” diyerek AKP’lilerin taleplerini ret etmişlerdi.

Martin Schulz, geçtiğimiz yıl Avrupa Parlamentosu Başkanı’yken HDP eş genel başkanlarının tutuklanmasını kınadığı için Erdoğan’ın hakaretlerine maruz kalmıştı. Erdoğan, Schulz’a “Sen kim oluyorsun?” diye seslenmişti.

EN SON 2015’TE KONUŞMUŞTU

Erdoğan cumhurbaşkanı sıfatıyla Almanya’daki son konuşmasını ise 2015 yılının Mayıs ayında Karlsruhe’de yapmıştı. Temmuz 2016’da ise Köln’de gerçekleşen AKP mitingine Erdoğan’ın video ile bağlanmasına izin verilmemişti. 16 Nisan referandumu öncesi Almanya’nın AKP mitinglerine izin vermemesi üzerine Erdoğan, Almanya yönetimini Nazi rejimine benzetmişti.

EN SON EKLENENLER