AV. ŞAKİR KEÇELİ (BABA) HAKK’A YÜRÜDÜ

Günümüz Bektaşiliğinin sembol isimlerinden birisi olan Av. Şakir Keçeli Hakk’a yürüdü. 
1940 yılında Yozgat Çayıralan Hozat Köyü’nde doğan; entelektüel, aynı zamanda bir hukukçu, yazar, yayıncı, gönül insanı olan Şakir Keçeli, ilkelerinden ödün vermeyen birisi olarak da yüzlerce insanın gönlünde taht kurmuş bilge bir isimdi.
Bir dönem Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapan Keçeli, Şahkulu Sultan Dergâhı Vakfı’nın Kurucular Kurulu Üyesi ve Hukuk Danışmanıydı.
Atatürkçü cumhuriyetin ilkelerini ödünsüz bir şekilde savunmasıyla tanınan Şakir Keçeli, kurmuş olduğu Ardıç Yayınları’nda birbirinden önemli kitaplar yayınladı.
Kendisini derinden etkileyen çağımızın önemli Bektaşi inanç önderlerinden Doç. Dr. Bedri Noyan Dedebaba’nın “Bektaşilik – Alevilik Araştırmaları”nı büyük emekler vererek ciltler halinde yayınlayan Şakir Keçeli, bu külliyatın Türk Kültür Dünyası’na kazandırılması için çok çalıştı, sabırla ve titizlikle uzun yıllarını bu işe vakfetti.
Ulusal Kanal başta olmak üzere birçok televizyon ve radyoda da sayısız programa konuşmacı olarak katılan Şakir Keçeli, her ortamda Alevi Bektaşi inancının- kültürünün bir bütün olduğunu, birbirinden ayrılamayacağını savundu.
Bektaşi inanç önderi olarak, Ali Sümer Halifebaba’dan el alıp “Baba” postuna da oturan Şakir Keçeli, çok uzun yıllar boyunca yaşadığı Ankara’dan sonra, son yıllarda Muğla’ya taşınmış, çalışmalarını orada sürdürmekteydi.
Çeşitli sağlık problemleriyle uğraşan Şakir Keçeli geçirdiği kalp krizi sonucu bugün, 30 Haziran Cuma günü, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Keçeli, vasiyeti üzerine 2 Temmuz 2017 Pazar günü saat: 14.30’da Hacı Bektaş’ta sırlanacaktır.

Şakir Keçeli’nin yazdığı bazı kitaplar ise şunlardır:
-Alevilik: Bozkırda Yanan Ateş,
-Osmanlı Kim, Şeriat Ne?
-Şeriat Nedir, Demokrasi ile Bağdaşır mı?
-Alevilik ve Bektaşilik Açısından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Devri daim, menzili mübarek olsun.
Eserleriyle her daim yaşayacak olan Şakir Keçeli, üretken, verimli, birleştirici, yapıcı kişiliğiyle her daim anılacaktır.
Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ayhan Aydın

EN SON EKLENENLER