Gülmen ve Özakça için 1 günlük açlık grevi

üksel Caddesi’nde işlerini geri isteyen emekçiler, Gülmen ve Özakça’ya destek amaçlı yarın bir günlük açlık grevi eylemi yapacak.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 114’üncü, Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz eylemi” de 234’üncü gününde devam ediyor. KHK ile işten çıkartılan Veli Saçılık, Nazife Onay ve destek amacıyla İstanbul’dan gelen eylemciler Karanfil Sokak’ta toplandı. “Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 144’üncü günü, Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı pankartının açıldığı eylemde “Nuriye Semih onurumuzdur”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Veli Saçılık, “Bizler 234 gündür İnsan Hakları Anıtı önünde direnen KHK ile işlerinden ihraç edilmiş kamu emekçileriyiz” dedi.

‘YASA NEYSE ONU UYGULAYIN’

Saçılık, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevlerinin 114’üncü gününde olduğunu hatırlatarak yetkililerden acilen adım atılması çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için imza atan 111 aydını hedef göstermesine de değinen Saçılık, “Korkmuyoruz, bizden aldığınız işimizi geri istiyoruz. İnsan hakları neyse, kanun, yasa, neyse onu uygulayın istiyoruz” dedi.

1 GÜNLÜK DESTEK GREVİ

İhraç edilen emekçilerden olan Nazife Onay ise, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için bir günlük destek açlık grevi yapacaklarını duyurdu. “Tüm halkımızı destek açlık grevine girmeye çağırıyoruz” diyen Onay, saat 14.30’da Konur Sokak’ta 1 günlük açlık grevini başlatacaklarını söyledi. Konur Sokak’a gelemeyecek kişilere ise bulundukları alanda açlık grevine katılmaları çağrısı yapan Onay, “Herkes bulunduğu yerden açlık grevi yapıp bize videolar çekerek gönderebilir” dedi.

EYLEM ÇAĞRISI

Demokratik kitle örgütlerinin desteğiyle yürüyüş bu akşam yürüyüş düzenleyeceklerini söyleyen Onay, “Akşam 18.30’da Yüksel Caddesi’nden Sakarya Caddesi’ne yürümek için tüm halkımızı Yüksel Caddesi ile Selanik Caddesi’nin kesişimindi buluşmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER