Baro başkanları: Tahir Elçi için yürüyoruz

Adalet Yürüyüşü’ne katılan baro başkanları ve avukatlar, adliyelerde aradıkları adaleti sokakta da aradıklarını dile getirdi. Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, “Ali İsmail Korkmaz, Nuriye ve Semih, Berkin Elvan ve Tahir Elçi için buradayız, adalet için buradayız ve yürüyoruz” dedi.

Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne her geçen gün yeni isim, örgüt ve kurum katılıyor. Yürüyüş kortejine cübbeleri ile katılan baro başkanları ve avukatlar, “Adaletin faydası için buradayız” dedi. Avukatların siyasi oluşum içerisinde yer almayı amaçlamadıklarını belirten Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, insanların yaşam haklarını savunmak için yürüyüşe katıldıklarını söyledi.

‘HERKES İÇİN ADALET’

Ülkede yaşanan adaletsizliklere karşı yola çıktıklarını dile getiren Altun, “İşten atılan akademisyenler, okuldan atılan öğrenciler, öldürülen kadınlar, cinsel istismara maruz bırakılan çocuklar, köyünden kentinden edilmek istenenler var, Nuriye ve Semih var. Velhasıl, biz herkes için adalet diyoruz. Sokakta, cezaevinde bulunanlar için adalet diyoruz, adalet herkese lazım. Adaletin bütün kuralları ile işlemesi gerekiyor. Avukatlar adaletin asli unsurlarından biri. Herhangi bir şekil unsuru değil” dedi.

‘YÜRÜYÜŞ GEÇMİŞTEN GELİYOR, YARIN BİTMEYECEK’

Adalet Yürüyüşü’nde özellikle avukatların yer alması gerektiğini dile getiren Altun, şöyle devam etti: “Adında adalet olan Adalet ve Kalkınma Partisi bile adaleti istemediği düşünülemez. Herkese hitap eden bu yürüyüşte var olmak istedik. Destekten ziyade adalet gücünü hissetmek istedik. Avukatlar ilk defa yürümüyor. 2013’te Ankara’da yürüdük, 2015’te Bursa’dan İstanbul’a yürüdük. O günlerde de toplum kara cübbeli avukatların yanında pek durmadı. Bugün halk yürüyor, bizde halkın yanında yer alıyoruz. Bu yürüyüş geçmişten geliyor, yarın bitmeyecek.”

‘MAĞDUR OLANLAR İÇİN YÜRÜYORUZ’

Adalete ulaşmak için her alanda mücadele edeceklerinin altını çizen Altun, “Ali İsmail Korkmaz, Nuriye ve Semih, Berkin Elvan için, İlker Başbuğ ve özellikle Tahir Elçi için buradayız ve yürüyoruz. Bugüne kadar mağdur olanlar için buradayız ve yürüyoruz” diye konuştu.

‘AVUKATLARIN OLMAMASI DÜŞÜNÜLEMEZ’

Adana Baro Başkanı Veli Küçük de, Adalet Yürüyüşü’nde avukatların olmamasının düşünülemeyeceğini dile getirerek, “Yaşadığımız süreç çerçevesinde gazetecilerin, aydınların, yazarların ve milletvekillerinin, kamudan ihraç edilen ve açığa alınan, gözaltına alınarak tutuklanan herkes için istediğimiz bir kavramdır. Adaletin konuşulduğu yerde avukat ve baroların olmaması düşünülemez. Adalet ve demokrasiyi ülkemizde mağdur olan herkes adına talep ediyoruz” dedi.

‘ADALET BİZİM İŞİMİZ’

Adalet Yürüyüşü’ne destek olmak amacıyla bin 600 kilometreden geldiğini ifade eden Artvin Baro Başkanı Ali Ali Uğur Çağal ise, “Adalet yürüyüşü çok önemsenecek bir hareket. Hukukçu kimliğim ile katılıyorum. Adalet bizim işimizdir. Siyasi görüşü yok. En büyük destek biz hukukçulardan gelmeli” diyerek meslektaşlarına duyarlılık çağrısında bulundu.

EN SON EKLENENLER