Edirne’de 14 asker akşam yemeğinden sonra hastaneye kaldırıldı

Edirne’de 14 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan askerlerin besin zehirlenmesi ya da güneş çarpması nedeniyle rahatsızlanmış olabileceği belirtildi.

Edirne merkez Karaağaç Mahallesi’nde bulunan 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası’nda görevli 14 asker, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle görülen askerlerden 8’i Edirne Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’ne, 6’sı ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan askerlere serum tedavisi uygulandı. Müşahede altına alınan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, askerlerin besin zehirlenmesi ya da güneş çarpması nedeniyle rahatsızlanmış olabileceğini ifade ederek, yapılacak tahlillerin ardından durumun netleşeceğini söyledi.
Öte yandan, daha önce de Manisa, Kastamonu ve Bursa’daki kışlalarda askerlerin akşam yemeğinden zehirlendikleri ortaya çıkmıştı.

EN SON EKLENENLER