Kemalbay’dan Yüksekdağ davasına çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, tutuklu bulunduğu dosyadan 8 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Figen Yüksekdağ’ın 4 Temmuz’daki duruşması için “Hep birlikte yoldaşımızın yanında olalım” çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, vekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın ilk duruşması için kadınlara katılım çağrısında bulundu. 4 Kasım’da HDP’li vekillere yönelik operasyonda tutuklanan Yüksekdağ’ın HDP’nin kadın partisi olduğunu gösteren önemli bir sembol olduğunu kaydeden Kemalbay, HDP’nin getirdiği eş başkanlık sisteminin Türkiye ve dünyada kadınların siyasete katılımının eşit temsiliyeti açısından önemli bir değer ve kazanım olduğunu vurguladı.

HDP’de kadınların siyasete aktif olarak katılmasının egemen sistemde rahatsızlık yarattığını ifade eden Serpil Kemalbay, “AKP-Saray iktidarının kadınlara yüklediği konum bellidir, kadınları eve hapseden; ama ihtiyaçlar ölçüsünde çalışma yaşamına rol verildiği, ya da siyasette ihtiyaçlar içerisinde rol verildiği modeldir onlar için. Kadınların çocuk doğurması, çocuklara bakması, siyasette de emekçiliğini yapması ama karar mekanizmalarında da yer almaması gibi yöntemler geliştirilmiştir” dedi.

‘PLANLI BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

HDP’nin kadınlara eş bir konum yarattığını, aynı zamanda temsil ve karar mekanizmalarında eşit bir şekilde yer almasını sağladığını kaydeden Kemalbay, tüm bu faktörlerin iktidarın egemen ideolojisini darbelediğini ve kadınların da bu yüzden hedef alındığını ifade etti. Yüksekdağ’ın sözünün tüm kadınların sözü olduğuna vurgu yapan Kemalbay, “Demokrasi özgürlük ve barış mücadelesinde çok önemli bir yeri vardır. Radikal ve dik bir şekilde sözünü söyleyen bir kadın siyasetçidir. Böyle bir kadın siyasetçiyi ezmek, tasfiye etmek için planlanmış bir saldırı ile karşı karşıyayız. Egemen söylemi ters düz eden duruşu ve söylemi sistemde rahatsızlık yaratıyor, bu saldırı bu yüzdendir” şeklinde konuştu.

‘YÜKSEKDAĞ MÜCADELEMİZİN BİR SEMBOLÜDÜR’

Kadınlar olarak Figen Yüksekdağ’ın sözüne ve sesine topyekûn sahip çıktıklarını dile getiren Serpil Kemalbay, şunları kaydetti: “Onun mücadelesi içeride sürüyor. Biz de aynı zamanda bütün toplumsal alanlarda bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Kadınların mücadelesi; baskıyla, tutuklama ve rehin almayla engellenemez. Kadınlar gelecektir, biz özgürlük mücadelesini mutlaka zafere ulaştıracağız. Figen yoldaşımız da bu mücadele de önemli bir semboldür.”

DURUŞMAYA KATILIM ÇAĞRISI

4 Temmuz’da Ankara Adliyesi’nde yapılacak duruşmaya dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, Figen Yüksekdağ’ı sahiplenmek için orada olacaklarını belirterek, “Onun davasını sahipleneceğiz. Bizim bu davayı sahiplenmemizin önündeki engeller asla başarıya ulaşamayacak” dedi.

Yüksekdağ hakkında 8 fezlekenin birleştirildiğinin altını çizen Serpil Kemalbay, son olarak şunları dile getirdi: “Yalan ve düzmece bir şekilde hukuku alt üst eden bir mahkeme süreci yaşanıyor. Bir algı operasyonu ile karşı karşıyayız. Onu n için adaletli bir duruşma beklemiyoruz elbette. Şu anda hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda, saraydan gelen talimatlar üzerine bu fezlekeler hazırlanıyor. Figen Yüksekdağ’ın 8 Mart selamlamasını bile suç unsuru sayan trajikomik bir sistem ile karşı karşıyayız. Biz bu duruşmaya gideceğiz. Bütün kadınları da bu duruşmaya sahip çıkmaya çağırıyoruz. Hep birlikte yoldaşımızın yanında olacağız.”

EN SON EKLENENLER