Adalet için yürüyen gençler: Gençlik dinamiğiyle adalet kazanacak

Adalet Yürüyüşü’nde yer alan gençler, yürüyüşte yer almanın bir zorunluluk olduğunu kaydederek, gençlere gelecekleri için yürüyüşe katılmaları çağrısında bulundu. Gençler, “Gençlik dinamiği ile adalet kazanacak” dedi.

Adım adım İstanbul’a yaklaşan Adalet Yürüyüşü’nde tek talep adalet. Yürüyüşte yer alanlar arasında gençler oldukça yoğun. Eskişehir Anadolu Üniversitesinden Doğuş Yavuz, gençlerin yürüyüşe katılmasının birçok nedeni olduğunu söyledi. Üniversitelerin karakola çevrilmesinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle Adalet Yürüyüşü’ne katıldığını dile getiren Yavuz, “Üniversite hocalarımızın hepsini ihraç ettiler. Bizi bir geleceksizlik bekliyor” dedi. Talepleri ile yürüyüşü sonuna kadar sürdüreceğini kaydeden Yavuz, “Birçok şey değişene kadar gençler yürümeye devam edecek. Sokakları adaletsizliğe terk etmeyeceğiz. Zalimlerin zulmüne karşı direneceğiz” diye konuştu. Gençlerin Adalet Yürüyüşü’ne yoğun katılım sağlaması gerekliliğine işaret eden Yavuz, “Gençliğe yönelik yoğun bir baskı var. Polisler ve özel güvenlik ile kuşatılan okullarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

‘ADALET İÇİN DİRENİYORUZ’

Kadınların “Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” sloganıyla Adalet Yürüyüşü’ne katıldığını belirten Tuğçe Mutluay, “Genç kadınlar olarak adalet için direniyoruz. Tecavüz ve tacizin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde, adaletin erkeği bu kadar koruduğu bir dönemde, adaletin şart olduğunu düşünüyoruz ve bu nedenle alanlardayız. Şort giydiğimiz için veya kahkaha attığımız için darp ediliyor ve yargılanıyoruz. Kadınlar sürekli suçlu bulundukları için adalet şart. Kadınlar direne direne kazanacak. Gençlik dinamiği ile adalet kazanacak” vurgusunda bulundu.

‘BİZLER UMUT OLACAĞIZ’

Aysu Bankoğlu isimli genç hukukçu ise, “Yürüyüşü bir umut olarak görüyoruz. Adaletin peşinde koşan gençler olarak, adalete ihtiyaç duyan gençler için büyük bir heyecan olarak görüyoruz. Adalet pankartı ile yürümekten gurur duyuyorum. Ülkede adaletin olmadığına inanan herkesi yürüyüşe davet ediyorum. Ancak biz yürüyenler herkes için umut olacağız” dedi.

‘ADALETİ HAYKIRIYORUZ’

Onur Kaynar isimli genç hukukçusu ise, “Kanunlar insanlara adil yaklaşmıyor. On binlerce insan nedenini bilmeden tutuklanıyor. Bir hukukçu olarak bütün haksızlıklara isyan ediyorsunuz ancak tek başınıza bir şey yapamıyorsunuz. Adalet Yürüyüşü’nün en güzel yanı ise birliktelik. Herkes haksızlıklara karşı adalet haykırıyoruz. Bu yürüyüş ile adalete olan inancım artıyor” diye konuştu.

‘YÜRÜYÜŞE KATILMAK BİR ZORUNLULUK’

Asım Erdem Çelik isimli genç ise yürüyüşe katılmanın bir zorunluluk olduğunu kaydederek, “Artık bardağı taşıran son damla. Artık adalete ihtiyacımız var. Adalet havasını temizlememiz gerekiyor. Bu hava ile nefes alamıyoruz. Sabrımız taştı. Başında biri var ve sürekli herkese ‘sen teröristsin’ diyor. Artık insanların ‘ben terörist değilim, ben buyum’ demesi gerekiyor” ifadesinde bulundu.

‘ADALET KELİMESİNİN ALTINI DOLDURMAK GEREKİYOR’

Utku Seçkin isimli genç ise yürüyüşü iktidarı politikalarına karşı bir hamle olarak gördüğünü dile getirerek, “Adalet kelimesinin altını doldurmak gerekiyor. Adaletin dahi terazinin bir yanında ağır basmaması gerekiyor, terazinin ta kendisi olmalıdır. Son 15 yılda adalet kavramının sürekli bir tarafı ağır bastı. Biz gençler olarak 25 yaşında gördüklerimiz ile bunları ifade ediyoruz. Artık gerçekten adaleti arayan, hangi partiden olursa olsun adaletsizliğin bir gün kendilerine geleceğini bilerek insanları yürüyüşe bekliyoruz. Gençlere şu çağrıyı yapıyorum; gelin beraber yürüyelim” dedi.

EN SON EKLENENLER