Sözcü Kalın: Erdoğan 15 Temmuz yürüyüşüne katılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz yıl dönümünde “demokrasi nöbeti” düzenleyeceklerini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda açıklamalarda bulundu. Sözcü Kalın, Afrin ya da Suriye’nin başka bir yerinden herhangi bir saldırı gelmesi durumunda Türkiye’nin buna misliyle karşılık vereceğini söyledi. Katar krizinde önümüzdeki birkaç günün kritik olduğunu ifade eden Kalın, şunları ileri sürdü:

“Katar’a yönelik ambargonun vatandaşları kötü engellemesinin ardından hemen adım attık, gıda yardımı yaptık. Sayın Trump’la bu konuyu etraflı şekilde ele aldılar. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuda Trump’a çağrıda bulundu. Bizim amacımız müzakere yoluyla çözülmesi. Bir süre verilmişti 10 günlük, Katar tarafı da buna cevap verdi, veriyor. Bu önümüzdeki birkaç gün kritik. Bizim temennimiz bu konuların bir an önce çözülmesi. Katar’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği vurgulamalıyız. Örneğin Türk Üssü’nün gündeme getirilmesi; bu daha önce yapılan bir anlaşmadır. Bu bölgenin de güvenliğini sağlamaktır. Bu hassas süreçte Türk ve Arap medya kuruluşlarına da büyük görev düşüyor.”

‘AVRUPA’YA TEPKİ’

Almanya’da düzenlenecek olan G-20 zirvesine dair de konuşan Kalın, “Cumhurbaşkanımızın gündemi G-20 zirvesine katılmak. Biz 2015 senesinde G-20 zirvesine yaptığımızda mülteci meselesini de G-20 zirvesine alalım demiştik. Ve bu konu gündeme girmişti. Şu anda memnuniyetle görüyoruz aynı konu Almanya’da ele alınacak. Öncelikli olarak Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Almanya’daki vatandaşlarımızla, Cumhurbaşkanımızın gönül bağı çok kuvvetli. Bu konu üzerinden Almanya’da bir iç siyaset haline getirilmesi ve Erdoğan düşmanlığı yaratılması bir akıl tutulmasıdır. Alman seçimleri yaklaşırken sürekli Cumhurbaşkanı’na saldırmak ancak Avrupa’nın siyasi ufkunun ne kadar daraldığını gösterir” diye konuştu.

15 TEMMUZ

Kalın, 15 Temmuz’un birinci yılında İstanbul ve Ankara’da anıtlar açılacağını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla demokrasi nöbeti süreci başlayacağını ve yapılacak yürüyüşe Erdoğan’ın da katılacağını söyledi.

Kalın, 15 Temmuz haftası anma programlarına dair de şu bilgileri verdi: “Anma progrmanları 11-16 Temmuz’da yapılacak. Süre içerisinde Cumhurbaşkanımızın katılacağı birçok program olacak. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu programın detaylarını sizlerle paylaşacağız. Ayrıca, 15 Temmuz haftası etkinlikleri ile ilgili görsel, sözlü materyallerin de olacağı web siteleri olacak. O gece, zannediyorum, bütün vatandaşlarımız sokaklarda olacaklardır. O kutlu nöbeti hep birlikte gerçekleştireceklerdir. Özellikle yurt dışında bu çalışmaların yapılması önem arz ediyor. Biz bunu yaşadık, yabancılar bu şiddetin boyutunu ne kadar kavrayabildiler.”

EN SON EKLENENLER