Hubyar Ocağı Dedesi Erdoğan Sezer: Dergahlarımız geri verilsin

Hubyar Ocağı Dedesi Erdoğan Sezer, dergâhların Alevilere verilmesini istedi.  Hacıbektaş’tan seslenen Alevi Bektaşi İnanç Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Sezer Dede, dün Hacıbektaş’ta cem olduklarını belirterek, “Dergâhlarımızdan ellerin çekilmesini haykırdık” dedi. 

Sivas ve Çorum katliamlarını yerinde protesto etmek ve yaşamını yitirenleri anmak için Sivas’a ve Çorum’a giden oradan da Hacıbektaş’a giderek Cem tutan Alevi Bektaşi İnanç Kurulu’ndan Hubyar Ocağı Dedesi Erdoğan Sezer, PİRHA’ya konuştu.

Erdoğan Sezer Dede, dergâhların Alevilere verilmesini istedi.  Hacıbektaş’tan seslenen Alevi Bektaşi İnanç Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Sezer Dede, dün Hacıbektaş’ta cem olduklarını belirterek, “Dergâhlarımızdan ellerin çekilmesini haykırdık” dedi.

Devletin kendi Alevisini yaratmasına karşı çıktıklarını hatırlatan Sezer, şunları kaydetti:

“Dergâhlarımızın bize geri verilmesini, devletin kendisine göre Alevilik yaratmasına karşı olduğumuzu ve direneceğimizi açıklıyoruz. Bütün canlar da bunu bilsin ki eğer biz bir olursak, diri olursak, beraber olursak, hep bir ağızdan konuşursak dergâhlarımızın bize geri teslim edileceğine inanıyorum.”

Eskiden cemevlerine kültür yeri deniliyordu” diyen Sezer, “Şimdi cemevlerimize suyu soruyorlar, elektriği soruyorlar, bazen araba veriyorlar. Bizleri bunlarla avutmasınlar. Biz avutulacak çocuk değiliz” dedi.   

Pirha

 

 

 

EN SON EKLENENLER