Kılıçdaroğlu: Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz

Adalet Yürüyüşü’nün 21. gününe yaptığı açıklama ile başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Adaleti siyasetin emrine verirseniz, Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz” dedi.

Ankara’dan İstanbul’a başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün 21’inci gününe Körfez’de başladı. Yürüyüş öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

Adalet Yürüyüşü’nün 21’inci gününe başladıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, 5 Temmuz 1993 yılında Başbağlar köyünde yaşamını yitiren 33 kişiyi andı. Adalet için yola koyulduklarını bir kez daha dile getiren Kılıçdaroğlu, “Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak istedik. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçildi, yeni göreve başladılar. 6 günlük görev süresi içerisinde bir kararname ile 780 hakim ve savcının görev yerini değiştirdiler. Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakim ve savcılar göreve başlasın diye” dedi.

‘ADALETİ SİYASETİN EMRİNE VERİRSENİZ’

Hükümetin kendi adalet anlayışını dayattığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Adaleti, siyasetin emrine verirseniz, Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz, demokrasi olmaz, insan hakları ihlalleri olur. Herkesin bunları bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışını dayatmak değil, evrensel adalet anlayışını hep birlikte kabul etmemiz lazım” değerlendirmesinde bulundu.

‘KEMERDE BİR İLİK KAZANDIM’

Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden sinema dünyasının önemli isimlerinden Akan Balamir ailesi ve dostlarına başsağlığında bulundu. Kılıçdaroğu, Adalet Yürüyüşü’ndeki temposuna ilişkin konuşulanlara ilişkin ise şunları söyledi: “Zaman zaman kilo verdin mi diyorlar. Kemerde bir ilik kazandım. 5 kilo vermem söz konusu değil” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması ardından korteji oluşturan on binler, yollara attığı güler ile yürüyüşe geçti. “Hak, hukuk, adalet” sloganlarının yükseldiği yürüyüşte 18 kilometre yol kat edilmesi bekleniyor.

EN SON EKLENENLER