Aydın ve sanatçılardan bir günlük açlık grevi

 Aydın ve sanatçılar, işlerine dönmek için 120 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için bir günlük açlık grevine başladı.

Aralarında Türk edebiyatının duayen isimlerinden şair Ataol Behramoğlu’nun da olduğu aydın ve sanatçılar, işlerini geri almak için başlattıkları açlık grevi 120’nci gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için bir günlük açlık grevine girdiklerini duyurdu. Videoyla mesaj yayınlanan Behramoğlu, “Yetkilileri inatlaşmaktan vazgeçerek hukukun, adaletin, vicdanın sesini dinlemeye çağırıyoruz” dedi.

Behramoğlu mesajında şunları kaydetti: “Bugün 6 Temmuz Perşembe. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yaşamlarını ortaya koyarak başlattıkları haklı direnişin 120. gününü geride bıraktılar. Yetkilileri inatlaşmaktan vazgeçerek hukukun, adaletin, vicdanın sesini dinlemeye çağırmak için aralarında Edip Akbayram, Fatoş Güney, Hüseyin Turan ve Deniz Türkali gibi arkadaşlarımın da bulunduğu sanatçılar ve aydınlar, bütün bir gün arkadaşlarımızın yanında olmak için bir yudum su içmeyeceğiz boğazımızdan bir lokma geçmeyecek.”

EN SON EKLENENLER