CHP’liler: Yürüyüş devam etmeli

21’inci gününü geride bırakan Adalet Yürüyüşü’nün gerçekleştiği D-100 karayoluna çıkan tüm ara yollar “güvenlik” gerekçesiyle iş makineleri ile kapatıldı. Daha önce yolun sağ şeridi yürüyüş için kullanılırken, sol şerit ise trafik akışı için açık bırakılıyordu. Ancak dün ilk kez yürüyüş güzergahı, polislerce tümden kapatıldı.

Adalet Yürüyüşü’nde yer alan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve Zeynep Altıok, yürüyüşün değişik eylemlerle ile devam etmesi gerektiğini belirtti. 21 gündür yürüyen CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP’nin Adalet Yürüyüşü’nün 9 Temmuz Maltepe buluşmasından sonra da süreceğini söyledi. 7 Haziran 2015 seçimleri ardından başlayan ve OHAL ile devam eden sürece dikkat çeken Altıok, “Bir dayatma ile rejim değişikliği ile karşı karşıya bırakıldık. Önümüze yok sayılan bir seçim, ardından zorla şiddet ve kandan beslenerek dayatma seçimi gerçekleştirildi” dedi. Altıok, “Yürüyüşümüz, herkesin eşit yaşam koşullarında olduğu, hakkının karşılığını alarak yaşayabildiği, barış ve huzur içinde yaşayabildiği, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında, bir arada kardeşçe yaşamak için kararlılıkla devam edecek” dedi. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de, Türkiye’de 80 milyon yurttaşın adalete ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle yola çıktıklarını ifade etti. Adalet taleplerinin karşılanmasında siyasi kanalların tıkandığına işaret eden Böke, “Toplumsallaşmış yeni siyaset ile Türkiye’ye gerçek adaletin geleceğinden şüphem yok. Yürüyüş, talebin bir parçası” dedi. Yürüyüşün kendisi, bu açıdan bir başarı” diye belirtti. Böke, “Bundan sonra eylemlilik gelecek, sadece söz ile değil eylemle, tekil değil, hep birlikte yeni bir siyaset inşa etmemiz gerekiyor. Yürüyüş ilk ve büyük adımdır. Devamını getirebilirsek, gerçek başarıyı yakalamış olacağız.”
Geçtiğimiz günlerde Adalet Yürüyüşü’nü ziyaret eden Ahmet Türk, Adalet Yürüyüşü’nün değerli bir adım olduğunu ve 80 milyona hitap etmesi gerektiğini belirtti. Türk, bu hamlenin ortak bir mücadeleye dönüşmesini arzu ettiklerini vurguladı.

ANF’ye konuşan Türk, adalet talebinin tüm ezilen kesimlerle buluştuğunda daha çok önem kazanacağını vurguladı. Türkiye’de adaletsizliğe en çok maruz kalan kesimin Kürtler olduğunu söyleyen Türk, “Adaletsizliği bu ülkede en çok yaşamış olan Kürtlerdir; bizleriz. Dolayısıyla adalete çok önem veriyoruz ve bundan ötürü de yürüyüşe desteklerimizi sunduk. Biz adalet talebinin istisnasız herkesi kapsamasını istiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER