Sanatçılar: Kayyumun değil halkın festivaline katılacağız

 Aralarında Ferhat Tunç, Grup Munzur, Barış Atay ve Mikail Aslan’ın da bulunduğu sanatçılar, Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin kayyum tarafından içi boşaltılarak, özünden koparılmaya çalışıldığını belirterek, “Kayyumun değil halkın festivaline katılacağız” dedi.

Aralarında Ferhat Tunç, Grup Munzur, Barış Atay ve Mikail Aslan’ında bulunduğu sanatçılar, bu yıl 17’ncisi düzenlenmesi beklenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde toplantı düzenledi. “Kayyumun değil halkın festivaline katılıyoruz” pankartının asıldığı toplantıda açıklama yapan sanatçı Kibar Aslan, OHAL ile birlikte Dersim’in doğasından ve kültüründen uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirtti. Aslan, “Festival, bir halkın tarihine, kültürüne, inancına ve doğasına sahip çıkma çabasının adı oldu” dedi. Dersim Kültür ve Doğa Festivali’nin halkın kendi gerçekliğini yansıttığı bir festival olduğunu vurgulayan Aslan, “Bugün atanmış ve halkın iradesine el koyan kayyumun el koymak istediği halkın coşkulu ruhu, halkımızın moral ve direnme gücüdür” diye konuştu.

SANATÇILARA ÇAĞRI

Aslan, kayyum aracılığı ile düzenlenmek istenen ve gerçek doğasından uzaklaştırılmaya çalışılan festivale katılacak sanatçılara da seslenerek, “Festivalin içinin boşaltılmasına, karakterinin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Kayyumun festival programına çağrılan ve katılmak isteyen sanatçıların bu kararlarını gözden geçirmelerini ve sanatçı duyarlılığı ile hareket etmelerini bekliyoruz” dedi.

Aslan, kayyumun değil halkın ortak iradesi ile demokratik kurumların birlikte düzenleyeceği Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne katılma çağrısında bulundu.

EN SON EKLENENLER