‘Erdoğan AK Parti yöneticilerini belirlerken MİT raporuna bakacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘metal yorgunluğu’ açıklamasıyla sinyalini verdiği parti içi revizyonda kararını MİT çalışması sonuçlarına göre vereceği iddia edildi.

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör’ün ‘Metal yorgunluğunun röntgeni Erdoğan’da’ başlıklı bugünkü köşesinde yer alan iddia şöyle: “(AK Parti Kongresi’nin gerçekleştiği) 21 Mayıs’ın hemen ardından revizyona gidilememesinin sebebi, Erdoğan’ın partide tespit ettiği metal yorgunluğunun detaylı röntgenini de istemesinden kaynaklanıyor. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan partinin başına geçtiğinde kabine içindeki bakanlardan 180 gün içinde icraatlarına dair notları çıkarmalarını istemişti. Bunlar hazırlandı.”

‘KABİNEDE GENİŞ BİR REVİZYON YOK, BÜYÜK DEĞİŞİKLİK TEŞKİLATLARDA’

“Söylenenlere göre, bu raporlar üzerinden Cumhurbaşkanı değerlendirme yapacak. Karnesi zayıf olan bakanla yollar ayrılabilir. Fakat kabinede 4-5 isim dışında geniş bir revizyon olmayacağı da kulislerde konuşuluyor. Kaynaklar asıl büyük değişikliğin teşkilatlarda olacağını söylüyor. Çünkü, il ve ilçe teşkilatları ile yerel yönetimlerin A’dan Z’ye değerlendirilmesi için Milli İstihbarat Teşkilatı ve MASAK dahil birçok kurumun devreye alındığını duydum. Yani yerel yönetimlerdeki isimlerin sadece kamuoyu algıları ve başarı-başarısızlık karneleri değil varsa yolsuzluk raporları da Erdoğan’ın önüne konulacak. Cumhurbaşkanı da hem kabine hem de teşkilatı bu raporlar ışığında yenileyecek. Bence herkes sürprizlere hazır olsun!”

EN SON EKLENENLER