Şırnak ve Antalya’da ev baskınları: 23 gözaltı

Şırnak’ın İdil ve Beytüşşebap ilçelerinde 18 kişi gözaltına alındı. Antalya’da ise 4 kişinin gözaltına alındığı operasyon çerçevesinde evlere yapılan baskında 5 kişi daha gözaltına alındı.

Şırnak’ın İdil ve Beytüşşebap ilçelerinde asker ve polisler birçok eve sabah saatlerinde baskın düzenledi. Beytüşşebap’ta yapılan baskınlarda, Ilıcak (Germav) köy muhtarı Fahri Abi, Muğdat Ataman, Ali Abi, Remzi Aykut, Ersin Durmuş, Hecer Adıyaman, Cemal Adıyaman, İdris Adıyaman ile ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. “Örgüte yardım etmek” ve “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alındıkları belirtilen 9 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve köy karakollarına götürüldü.

İdil ilçesinde ise, düzenlenen ev basınlarında isimleri öğrenilemeyen 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 9 kişi İdil Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan Cizre’de dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Elif, Adem ve Hülya Yağarcık ise, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ANTALYA’DA GÖZALTI SAYISI 9’A ÇIKTI

Antalya’da 6 Haziran’da yapılan operasyon kapsamında 4 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün yapılan ev baskınlarıyla aynı operasyon çerçevesinde 5 kişi daha gözaltına alınarak sayı 9’a yükseldi. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan yurttaşların dosyalarına gizlilik kararı konulduğu belirtildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan yurttaşların gözaltı süreleri de 7 gün uzatıldı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Cevdet Çağlar, Hacı Tekmenuray, Osman Keserci, Cumali Faik, İbrahim Habeş, İskender Dalgıç, Naif Yaşa, Gülnaz Çiçek ve soyadı öğrenilmeyen Neçirvan isimli bir yurttaş.

EN SON EKLENENLER