Van’da gözaltı ve tutuklamalar kınandı

Van’da süren gözaltı ve tutuklamalar HDP ve DBP öncülüğünde düzenlenen açıklamayla protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van il ve ilçe örgütleri, kentte son bir haftadır içinde 108 siyasetçinin gözaltını düzenlenen açıklama ile kınadı. DBP il binası önünde düzenlenen açıklamaya HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Orhan, HDP Van Milletvekili Adem Geveri, HDP, DBP, TJA yöneticileri ile Barış Anneleri katıldı.

1 HAFTA’DA 108 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklama yapan HDP İl Yöneticisi Naci Erkol, 7 Haziran 2015 tarihinde itibaren Kürt siyasetçilerin sistematik saldırıların hedefi olduğunu söyledi. Tutuklanan siyasetçi sayısının 5 bini aştığına dikkat çeken Erkol, demokratik siyasetin bir saldırı altında olduğunu vurguladı. Bir haftada Van merkez ve ilçelerinde süren operasyonlarda 108 kişinin gözaltına alındığını dile getiren Erkol, “Bu arkadaşlarımızın hepsi HDP, DBP il ve İlçelerimizin resmi çalışanlarıdır“ dedi.

‘VAN VALİSİ KENDİSİNİ HALKA BÖYLE Mİ TANITIYOR’

Hukuksuz gözaltı ve tutuklamalarla HDP ve DBP’nin işlevsiz bırakılmak istendiğini söyleyen Erkol, “Yeni atanan Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun yeni görevine başlamasının hemen ardından bu operasyonların gerçekleşmesi ise düşündürücüdür. Van Valisi Murat Zorluoğlu kendisini Van halkına böyle mi tanıtmaktadır?” diye konuştu.

‘ÇÖZÜMSÜZLÜK DERİNLEŞTİRİLİYOR’

AKP’nin Van halkının iradesine yönelik saldırıları sistematik hale getirmeyi amaçladığını belirten Erkol, “Ama Van halkı bu saldırılara rıza göstermeyecek ve bu duruma alışmayacaktır. Çünkü demokratik siyasete yönelik saldırılar sadece çözümsüzlüğü derinleştirmektedir. Çözümsüzlüğü kıracak olan şey ise operasyonlara son verilerek bütün demokratik siyaset yollarının sonuna kadar açılmasıdır. Bu bağlamda Van’daki operasyonlara derhal son verilmesi çağrısında bulunuyor, gözaltına alınan siyasetçilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadesinde bulundu.

‘YAŞANANLAR TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEKTİR’

HDP Van Milletvekili Adem Geveri ise, hükümetin talimatıyla sivil siyasete yönelik operasyonların sürdüğüne dikkat çekti. Dün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik duruma da değinen Geveri, “Sayın Demirtaş’a yönelik yaşanan saldırı en ufak demokratik ifadeye bile tahammül edilmediğini gösteriyor. Dışarıda AKP hükümetine yönelik politikalar, bu hükümetin Türkiye’yi içine düşürdüğü mevcut durum tarihe kara bir leke olarak geçecektir” dedi.

EN SON EKLENENLER