Gardiyan ve cezaevi müdürü tutukluları ölümle tehdit etti

Amasya E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Mahsun Malgir, “Müdür bir grup gardiyanla koğuşa girip, ‘siz öleceksiniz. Sizin burada yeriniz yok’ diye bizi tehdit ediyor” diye bildirdi.

Amasya E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Mahsun Malgir ile 8 Temmuz Cumartesi günü telefonla görüşen Hansa Malgir, oğlunun ölümle tehdit edildiğini aktardı.

Anne Malgir, oğlunun, cezaevinde yaşadıklarını, “OHAL’le birlikte üzerimizdeki baskı giderek artıyor. 15 arkadaşımızla cezaevinde kalıyoruz. Son 15 gündür her gün koğuş ‘arama’ adı altında gardiyanlar bize saldırıyor. Muş’tan gelen Aydın adlı müdür ile birlikte baskılar arttı. Gardiyanlar ve müdür koğuşa girip, ‘siz öleceksiniz. Sizin burada yeriniz yok. Kürtlük bitmiştir’ diye bizi tehdit ediyorlar. Şuanda 3 arkadaşımız yaralı ve hastaneye götürülmediler. Mektuplarımız bize verilmiyor. Bizleri tehdit edip kışkırtıyorlar. Şuanda cezaevinde can güvenliğimiz yok. Kamuoyuna bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Tüm cezaevlerinde bulunan tutsak arkadaşlarımız üzerindeki baskılar son bulsun. Halkımızın sesimize ses olmasını ve durumumuza kayıtsız kalmamalarını istiyoruz” sözleriyle aktardığını söyledi.

Tutuklular üzerindeki baskıların son bulmasını isteyen anne Malgir, “Oğlumun ve arkadaşlarının can güvenliği yok. Bizler çocuklarımız üzerindeki baskının son bulmasını ve insani bir şekilde yaşamalarını istiyoruz” dedi.

EN SON EKLENENLER