Irak Başbakanı İbadi: Hurafe devleti IŞİD, Musul’da çöktü

Irak Başbakanı İbadi, Musul’un DAİŞ’ten kurtarıldığını resmen ilan etti.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, resmi olarak Musul’da DAİŞ’e karşı zafer kazanıldığını ilan etti İbadi, devlet televizyonunda yayımlanan zafer konuşmasında, “Musul’un kalbinden zaferi duyuruyorum. Musul’dan ilan edilen hurafe devletinin (IŞİD) çöktüğünü Musul’dan ilan ediyorum” dedi.

Irak güvenlik güçleri ve halkını kutlayan İbadi, IŞİD’e karşı mücadelede destek veren ülkelere de teşekkür etti. Irak Başbakanı şunları kaydetti:

“Büyük zaferi, kahraman güvenlik güçleri, yaralı ve şehitler gerçekleştirdi. Zaferimiz vahşilik ve terörizme karşı gerçekleşti. Dini merci Ali Sistani ve tüm güvenlik güçlerini kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum. Bu zafer Iraklıların planı ve çabasıyla gerçekleşti. Iraklılar bundan gurur duymalı. Terörle mücadelemizde eğitim, lojistik ve hava saldırısında destek veren tüm ülkelere de teşekkür ediyoruz. Irak bugün önceki dönemlere göre daha homojendir. Önümüzde istikrarın sağlanması, altyapının yeniden imarı ve IŞİD hücrelerini imha etmek var. IŞİD’le mücadelemizde birleştiğimiz gibi bu konuda da birleşmemiz lazım.”

İbadi, konuşmasının sonunda Irak bayrağını yanındaki komutanın elinden alarak göndere çekerken “Yaşasın Irak” sloganı attı.

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul, Haziran 2014’te DAİŞ’in kontrolüne geçmişti.

EN SON EKLENENLER