Pir Celal Fırat: Aleviler adalete sahip çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı 25 gün sonra milyonların katıldığı mitingle son bulan adalet yürüyüşünü Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat Alevinet’e değerlendirdi. Fırat “Aleviler adalete sahip çıktı” dedi.

“YÜRÜYÜŞ HALKA MORAL OLDU”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı bu adalet yürüyüşünün önemli olduğunu belirten Fırat, “Son süreçlerde bütün siyasiler Adalet ve Kalkınma Partisi’nin söyledi yarattığı siyaset üzerinden hareket ediyordu. Kılıçdaroğlu yaptığı bu yürüyüşle son süreçte siyasetin yönünü değiştirdi ve halka moral oldu” dedi.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU DOĞRU BİR ADIM ATTI”
Adaletin herkese lazım olduğunu vurgulayan Fırat, “Genel başkanın özellikle herkesi her kesimi Adalet talebiyle davet etmesi önemliydi. Bende bu yürüyüşün bir kısmına katıldım. Yürüyüşte her kesimden insanlar vardı. Çok renkliydi. Herkes burada Adalet talebini haykırdı. Bunu bir butikte sonlandırmak da iyi bir yöntemdi. Genç genel başkan bunun bir son değil başlangıç olduğunu da belirtmişti. Genel Başkanı mitingde verdiği mesajlar da çok önemliydi. Bu mesajlar birlik ve beraberlik içindi. Bazı kesimler mesajlarını yetersiz buldu. Doğrudur Ancak Kemal Kılıçdaroğlu doğru bir adım attı.” şeklinde konuştu.
“HALK SOKAĞA DAHA YAKINDIR”
Bundan sonra verilecek mesajların çok önemli olduğunu söyleyen Celal Fırat “Açıklanan 10 maddenin her anlamda arkasında durmak gerekir. Bundan sonra toplumun şunu gördüğüne inanıyorum. Çünkü bundan önce her sokağa çıktıklarında bedel ödediler. Ama bu yürüyüşten insanlar büyük bir moral buldu. 25 gündür toplumun her kesiminden insanlar yürüdü. Devamlı aynı kişiler yürümedi her gün bir sirkülasyon vardı ve bu yürüyüş milyonlara tekabül etti. Bu insanların hepsi hak hukuk adalet için yürüdü. Bundan sonra halk sokağa daha yakındır. Önümüz aydınlıktır” dedi.
“ALEVİLER ADALETE SAHİP ÇIKTI”
“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu yürüyüş ardından milyonlara bir lider olarak seslendi” diyen Fırat, Arkasındaki milyonların Kılıçdaroğlu’nu cesaretlendirğini belirterek, “Bu aynı zamanda CHP’nin politikasında da belirleyici olacaktır. Yani eski ulusalcı kafaya karşı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinde bir koz dur bundan sonra tabanı istediği gibi hareket edeceğini tahmin ediyorum. Adalet yürüyüşü bitmemiştir. Bu ülkede demokrasiye adalete en çok ihtiyacı olan kesimler Aleviler ve Kürtlerdir. Onlar da bu alanlarda adalete sahip çıktı” şeklinde değerlendirdi.

EN SON EKLENENLER