ABD Ordusu’nun dergisi QSD ve Rakka’yı kapağına taşıdı

ABD Ordusu ve Kara Harp Akademisi Terörle Mücadele Merkezi’nin CTCSENTİNEL dergisi Temmuz sayısındaki kapakta, QSD savaşçısının fotoğrafına yer verdi. Fotoğrafın altına “Rakka Savaşı” notu düşen derginin baş editörü Paul Cruickshank, kısa bir yazı da kaleme aldı.

ABD’nin New York eyaletindeki West Point’te Amerika Birleşik Devletleri Ordusu ve Kara Harp Akadamesi’nin Terörle Mücadele Merkezi’nin CTCSENTİNEL dergisi Temmuz sayısında QSD savaşçısı Hassan Hassan’ın fotoğrafını “Rakka Savaşı” notuyla kapağına taşıdı. Dergide ayrıca baş editör Paul Cruickshank, kısa bir yazı da kaleme aldı.

Cruickshank, yazısında son zamanlarda yaşanan iki gelişmenin DAİŞ’in halifelik iddialarını tarihe gömdüğünü belirterek, bunlardan ilkinin 3 yıl önce, Ebu Bekir Bağdadi’nin halifeliğini ilan ettiği Musul’daki El Nuri Camii’nin imha edilmesi olduğunu, ikincisinin de ABD destekli Kürt ve Arap militanların oluşturduğu QSD’nin, grubun Suriye’deki fiili başkentleri Rakka kent sınırlarına girmesi olduğunu belirtiyor.

Yazıda, derginin kapak fotoğrafında bulunan QSD’li savaşçının Hassan Hassan’ın Rakka’nın özgürleştirilmesi konusunda görüşlerine de yer veriliyor. QSD savaşçısı Hassan, Rakka’yı tamamen DAİŞ’ten temizlemenin haftalar hatta aylar sürebileceğini; ancak yerel kabilelerin QSD ile çalışmaya istekli olmalarının Rakka ve çevresindeki bölgeleri güvenli hale getirme konusunda bir pencere açtığını belirtiyor.

Yazıda ayrıca ABD Terörizmle Mücadele Merkezi’ndeki Stratejik Operasyonel Planlama Müdürü Korgeneral Michael K. Nagata’nın gittikçe küçülen DAİŞ’in örgütsel direncine dikkat çeken görüşlerine de yer veriliyor.

 

EN SON EKLENENLER