Semih Özakça’nın annesinden HDP’ye: Avrupa kurumlarına baskı yapın

128 gündür açlık grevinde olan Semih Özakça ile Nuriye Gülmen’nin durumuna ilişkin HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile bir araya gelen Sultan Özakça, HDP’nin konuya dair Avrupa’ da bulunan kurumlara baskı yapmasını istedi.

Açlık grevinin 128’inci gününde olan ve cezaevinde tutulan Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile mecliste bir araya geldi. Semih Özakça ile Nuriye Gülmen hakkında bilgi paylaşan Sultan Özakça, her iki eğitimcinin durumunun kritik aşamada olduğunu ve HDP’nin söz konusu durumu Avrupa kurumlarına taşımasını ve baskı yapmasını istedi. Görüşmede ayrıca HDP’nin eylemlere destek vermesi ve ön planda olması gerektiğinin de üzerinde duruldu.

HDP HAREKETE GEÇİYOR

Daha önce Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın durumuna ilişkin Avrupa Parlamentosu (AP) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi kurumlar ile ilişkiye giren HDP, ayrıca bugün itibari ile tekrar harekete geçecek. HDP, Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın HDP’ye gönderdiği mektubu ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün üst yazısı ile birlikte bugün itibari ile Avrupa’da bulunan tüm ilgili kurumlara iletecek.

EN SON EKLENENLER