Almanya’da cezaevinde intihar etti denilen Altuntaş Sur’da toprağa verildi

Alman mahkemesinden skandal karar. Almanya anayasa mahkemesi bir yıl boyunca tecritle cezalandırdığı 28 yaşındaki Erdal Altuntaş on gün önce kaldığı tek kişilik hücrede intihar etti.

Alman polisinin sözlü ve fiziki şiddetine maruz kaldığı belirtilen Erdal Altuntaş bir yıldır kaldığı tek kişilik hücrede boğazına bağladığı yorgan çarşaflarıyla kendini astığı iddia edildi. On gün önce intihar etti denilen Altuntaş’ın cenazesi, Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kardeşler Köyüne defnedildi. 1990’da zorla köy boşaltmaları sonucu ailesiyle birlikte İstanbul’a, ardından İzmir’e göç eden Altuntaş, 6 yıl önce Almanya’ya sığındı.

‘BİR YIL BOYUNCA KİMSEYLE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ’

Amca Muhittin Altuntaş, Erdal Altıntaş’ın bir yıl önce Alman polisi ile yaşadığı bir tartışmadan kaynaklı cezaevinde olduğunu ve bir yıl boyunca ailesi dahil hiç kimseyle görüştürülmediğini söyledi. 28 yaşındaki yeğenini intihara sürükleyen Alman devletinden şikayetçi olduğunu belirten amca Altuntaş, “Ne için tecrit edildiğini bile bilmiyoruz. Aile ne zaman görüşe gitse, biz kamara ile gözlüyoruz durumu iyi deyip, Aileyi geri çeviriyorlardı. Ne olursa olsun biz bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

 

EN SON EKLENENLER