Bin 421 önerge ‘kaba ve incitici ifadeler’ gerekçesiyle reddedildi

Meclis Başkanlığı’nın HDP’li Meral Danış Beştaş’a verdiği cevaba göre, 26’ncı yasama döneminde verilen 16 bin 813 yazılı soru önergesinden bin 421 tanesi “kaba ve incitici ifadeler” gerekçesiyle, iade edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın, Meclis Başkanlığının “kaba ve incitici ifadeler içerdiği” gerekçesiyle iade ettiği önergelere ilişkin verdiği soru önergesine Meclis Başkanlığından yanıt geldi.

Beştaş’ın önergesine verilen cevaba göre; 1 Kasım 2015’te başlayan, içinde bulunduğumuz 26’ncı yasama döneminde 16 bin 813 yazılı soru önergesinden bin 421 tanesi iade edildi.

İade edilen önergelerin yarısından fazlası, yani 746 tanesi HDP’li milletvekillerinin verdiği önergelerden oluştu. CHP’nin 593, MHP’nin 66, bağımsız milletvekillerininse 16 önergesi iade edildi. Önerge vermeyen AKP’nin iade edilen önerge sayısı ise istatistiklere sıfır olarak geçti.

26’ncı yasama döneminde HDP Grubu ve milletvekillerinin verdiği 100 araştırma önergesi iade edildi.

İadelerin istatistiki bilgilerine ilişkin cevabın kendisine ulaşması üzerine konuya ilişkin yeni bir önerge hazırlayan Beştaş, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a “Kaba ve yaralayıcı ibareler sözlüğü var mıdır?”, “İşkence ve tecrit sözcüğü yerine ne kullanılmasını önerirsiniz?” gibi sorular yöneltti.

EN SON EKLENENLER