Kêliyek ji Nûvejîn’in galası yapıldı

Rojava Devrimi’ni anlatan ‘Keliyek ji Nuvejin’ kısa filmi ve ‘Çiruska Şoreşe’ belgeselinin ilk gösterimleri, sinemaseverlerden yoğun ilgi gördü. İki çalışmada da, savaş cephelerinde DAİŞ faşizmine karşı mücadele konu ediniliyor

Kültür ve Sanat Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kürdistan Gençliği Sinema Komünü tarafından çekilen Çirûska Şoreşê (Devrim Kıvılcımı) belgeseli ve Kêliyek ji Nûvejîn’in (Yeni Yaşamdan Bir Kesit) galası yapıldı. Mihemed Şêşo Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen gösterime, filmin oyuncuları, YPG/YPJ savaşçıları ve YCR üyelerinin yanı sıra çok sayıda sinemasever katıldı.

İlk olarak, gösterimi yapılan YPG bünyesindeki Şehit Keder Taburu’nu konu alan Kêliyek ji Nûvejîn, izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Qamişlo bölgesinde görev yapan tabur, Serêkaniyê kentinde Cebhet El-Nusra çetelerine karşı savaşı ve Çilaxa bölgesinde DAİŞ çetelerine karşı düzenlenen operasyonları konu alıyor. Gösterimin sonunda film, Şehit Keder Taburu komutanlarından Şehit Xebat, Şehit Dilo, Şehit Andok, Şehit Zana ve Şehit Qehreman’a adandı.

Ardından Çirûskên Rojava isimli belgesel gösterimi yapıldı. Rojava Devrimi’nde gençlerin rolünü konu alan belgesel, 12 Mart 2004 Qamişlo ayaklanması ve YPG inşası sürecini anlatıyor.

QAMIŞLO/ANH

EN SON EKLENENLER