Tutuklular parçalanmış cenaze fotoğrafları ile tehdit ediliyor

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklular askerler tarafından ring içinde köpekler tarafından parçalanmış ceset fotoğrafları ile tehdit edilirken, Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 20 tutuklu 28 gündür tek koğuşta.

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklular parçalanmış ceset fotoğraflarıyla tehdit ediliyor. Güvenlik nedeniyle ismini vermeyen ve dün oğluyla telefonla görüştüğünü anlatan bir kadın, oğlunun kendine tutukluların adliye ve hastaneye götürüldüğü sırada ring aracında fotoğraflarla tehdit edildiğini söylediğini anlattı. Oğlunun tutuklulara askerler tarafından cenazeleri köpekler tarafından parçalanmış fotoğraflar gösterildiğini anlattığını aktaran kadın, ayrıca tutukluların askerler tarafından “Bakın bunların sonu ne oldu. Sizde dikkat edin” diye tehdit edildiklerini söyledi.

Antalya Cezaevi’nde her gün yeni bir kötü muamele e uygulamanın devreye konulduğunu anlatan kadın, yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm bulması gerektiğini ifade ederek, kamuoyunu işkence ve kötü muameleye karşı ses çıkarmaya çağırdı.

DENİZLİ

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden 17 Haziran’da Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen 20 tutuklunun ise, 28 gündür tek kişilik koğuşta tutulduğu öğrenildi. Oğluyla telefonda konuşan Halit Muratoğlu’nun annesi Hanım Muratoğlu, “Oğlum, sevk edildikten sonra 10 gün boyunca tek kişilik hücrede fiziksel işkenceye maruz kaldı. Hala tek başına bir hücrede tutularak, kötü muameleye maruz kalıyor” dedi. Oğlunun kendisine tek başına kaldığı için sıkıntılar yaşadığını anlattığını söyleyen anne Muratoğlu, hak savunucularını duyarlı olmaya çağırdı.

Konu üzerine aradığımız her iki cezaevinde de yetkililerin olmadığı belirterek, görüş bildirilmedi.

EN SON EKLENENLER