Aladağlı çocuklara yaz okulu

SHD üyeleri, Aladağ yurt faciasında yakınlarını ve arkadaşlarını kaybeden çocukların katılımıyla yaz okulu düzenliyor.

Sosyal Haklar Derneği (SHD) üyeleri, Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar Cemaati’ne ait yurtta 29 Kasım 2016’da çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 çocuğun yaralandığı faciada yakınlarını ve arkadaşlarını kaybeden çocukların katılımıyla yaz okulu düzenliyor.

SHD, gönüllü psikolog ve eğitmenlerin katılımı ile 4 gün sürecek etkinliklerle çocukların gelişimlerine sosyal ve kültürel açıdan destek olmak, onlara moral ve motivasyon desteği sağlamayı amaçlıyor. Yaz okulunda resim, eğlenceli matematik, fizik, spor ve doğa, tarih gibi atölyeler gerçekleştiriyor.

‘AMAÇ SORGULAYAN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK’

Yaz okullarına dair bilgi veren SHD üyesi Özlem Dündar, geçtiğimiz Perşembe günü başladıkları etkinliklerin yarın sona ereceğini aktardı. Dündar, öncelikle travma yaşanan köylerde tüm çocuklara moral ve motivasyon desteği sağlamak, rehabilitasyonlarına katkı sunmak, laik bilimsel eğitimin küçük de olsa bir parçasını sunabilmek için çaba harcadıklarını ifade etti.

Çocukları cemaatler ve Kur’an kursu dışında faaliyetler göstermeyi amaçladıklarını dile getiren Dündar, yaz okullarında sorgulayan, tutum sahibi, sevgi dolu, paylaşımcı ve dönüştürme gücüne sahip çocukların yetişmesi için atölyeler düzenlediklerini dile getirdi.

Dündar, yarın ikinci duruşması görülecek olan Aladağ davasına da katılma çağrısı yaptı.

EN SON EKLENENLER