Baydemir: Son KHK Belediye emekçilerini hedeflemiştir

HDP Sözcüsü Osman Baydemir yaptığı yazılı açıklamada, “Son KHK ile belediyelerdeki emekçiler hedeflenmiştir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, en son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) dair yazılı açıklama yaptı. “15 Temmuz’un yıldönümünde belediyelere bir darbe daha” başlığı ile yayımlanan açıklamada, “Son KHK ile belediyelerdeki emekçiler hedeflenmiştir. Diyarbakır, Van, Mardin ve Urfa Büyükşehir Belediyelerinden; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Hakkâri, Şırnak, Iğdır, Kars, Mersin Akdeniz, Muş, Siirt, Dersim Belediyelerinden toplamda yüzlerce emekçi herhangi bir yargı kararı ve hükmü olmaksızın işlerinden atılmışlardır” denildi.

“Ülkeyi OHAL rejimi altında ve KHK eliyle yöneten Erdoğan-AKP iktidarı, 15 Temmuz’un yıldönümünde yeni bir KHK ile belediyeleri hedeflemiştir” ifadelerin yer aldığı açıklamada, şöyle denildi:

“Cunta kalkışmasının yıldönümünde, iktidarın halk iradesi ile seçilmiş olan belediyelere darbesini bir kez daha kınıyoruz.

Yerel seçimlerde halkın oylarıyla sandıkta seçilmiş olan ve kendi yerellerini yöneten belediyelere, el konulması ve kayyumların atanması, Belediye eşbaşkanlarının ve belediye meclis üyelerinin tutuklanması ve cezaevlerinde siyasal rehinler olarak tutulmaları, Belediyelerin tüm başarılı kurumlarının ve derneklerin AKP yandaşlarına devredilmeleri, kadın özgürlük ve eşitlik mücadelesi ile kazanılmış tüm kadın kurumlarının kapatılmaları, Kürtçe tabelaların sökülmeleri ve anadilinin adeta yasaklanması ve Kürt halkının tarihsel ve kültürel değerlerinin tahrip edilmesi yetmemiştir.”

‘ÜSTÜNÜ ÖRTMEYECEKLER’

Açıklamanın devamında AKP iktidarının 15 Temmuz darbe girişiminin siyasal ayağının üstünü örttüğü vurgulanarak, “ AKP ile doğrudan bağlarını gizleyen iktidar, algı operasyonlarını sürdürmektedir. 15 Temmuz’u ‘‘Allah’ın lütfu’’ olarak değerlendirmiş olan Erdoğan-AKP iktidarı ne yaparsa yapsın, hangi zulmü uygularsa uygulasın, gerçeklerin üstünü örtemeyecektir” denildi.

‘SEÇİLMİŞLER GÖREVLERİNE ÇALIŞANLAR İŞLERİNE DÖNECEK’

Açıklamanın son kısmında ise AKP Genel Başkanı Tayip Erdoğan’ın , Gülen Cemaati için “Ne istedilerse verdik” sözleri hatırlatılarak şöyle denildi: “Belediye eşbaşkanlarını, meclis üyelerini, halkın siyasal temsilcilerini, demokratik siyaset alanında faaliyet sürdürenleri tutuklayarak; emekçileri işten atarak halkın iradesini teslim alamayacaktır. Bu zulmün ve baskının cevabı yine halk tarafından siyaset alanında verilecektir. Bu baskı ve zulüm bir gün bitecek, seçilmişler görevlerine, çalışanlar da işlerine döneceklerdir.”

EN SON EKLENENLER