Zara Koç ile görüşen avukatı: OHAL uygulamaları işkenceye dönüşmüştür

Doğum sancısı çekmesine rağmen 3 Temmuz’dan bu yana gözaltında tutulan Zara koç ile görüşen Avukat Mehmet Bayraktar, “OHAL uygulamaları şu anda Zara Koç şahsında işkenceye dönüşmüştür” dedi.

İzmir’de 3 Temmuz’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 9 aylık hamile ve kalp hastası Zara Koç, avukatı Mehmet Bayraktar ile görüştü. Koç’un hamile olduğu için dolayı nezarethanede tutulmaktan rahatsız olduğunu ve üzüntüsünü dile getirdiğini aktaran Bayraktar, şunları dile getirdi: “Zara Koç, rutin durumunu koruyor. Uzun bir gözaltı süresi mevcut. Kabul edilebilecek bir durum değil. Doğumuna az bir süre kalan bir kadının bu şekilde tutuluyor olması kabul edilemez. Ne yazık ki yasal olarak Koç’un doğumuna az kalmış haliyle gözaltında tutulması uygulamada olmayan bir şey. Koç’un gözaltı süresi makul süreyi çoktan aşmıştır. OHAL uygulamaları şu anda Zara Koç şahsında işkenceye dönüşmüştür” dedi.

Koç’un durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hastaneye rutin gözaltı sürecinde yapılan sağlık kontrolleri dışında götürülmediğini belirten Bayraktar, “Doğumuna az kalmış olduğu için tam teşekküllü bir hastaneye kaldırılması gerekiyor. Bunun için daha önce bir başvuru yaptık. Her görüşmemizde de dile getiriyoruz. Ancak şu ana kadar olumlu bir cevap alamadık” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER