Aladağ duruşması başladı

Adana’da 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 çocuğun yaralandığı yurt faciasıyla ilgili açılan davanın ikinci duruşması başladı. Aileler duruşma öncesi atalet taleplerini yineledi.

Aladağ’da Süleymancılar cemaatine ait kız öğrenci yurdunda 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirmesi 24 çocuğun yaralanmasına ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği yöneticileri ile yurt müdürünün “Taksirle öldürme” suçlamasıyla 2 ila 15’er yıl ile yargılandığı dava öncesi aileler adliye önüne yürüyerek ağır ceza talep etti. Burada konuşan Avukat Can Atalay, kamu görevlilerinin yargılanmasını gerektiğini ifade ederek, ailelerin ifadelerinde kendilerini yönlendirdiğini söylediği İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün de davaya dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklama sonrası mahkeme heyeti duruşmayı? salonun küçük olması nedeniyle Ticaret Odası salonuna taşıdı. Duruşma öncesi polis ile duruşmaya katılmak isteyen sanık yakınları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Duruşmaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve çok sayıda avukat mağdur ve sanık yakınları katıldı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmaya tutuklu 6 sanık ile bir tutuksuz sanık katıldı.

Duruşma kimlik tespiti ile devam ediyor.

EN SON EKLENENLER